VVA Achterberg walst over Musketiers heen

05-03-2022

Zaterdag 5 maart ’22 ging VVA Achterberg op bezoek bij vv. Musketiers in Elst. Een derby en ook nog eens een topper tussen de nrs. 2 van de 4de klasse I. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Wie blijft er in de achtervolging op DEV Doorn en wie haakt er voorlopig af? Het antwoord is duidelijk, want VVA Achterberg liet geen spaan heel van vv. Musketiers en won met maar liefst 7-0.

In de Achterbergse ploeg keerden een aantal spelers weer terug van vakantie, blessures en ziekte en zodoende had trainer Koorn voldoende keuze om zijn gewenste basis-elf het veld in te sturen. Eigenlijk ontbrak alleen Rick Degenaar nog in de basis, want die is herstellende van een blessure. In de wedstrijdbespreking werd een duidelijk strijdplan besproken met focus op resultaat. Zorgen voor een goede veldbezetting, snelle counters van de tegenstander voorkomen en het aanvalsspel verbeteren waren duidelijke aandachtspunten van de technische staf. Verder moest er vanaf het begin vol gas worden gegeven en er ‘meteen vol op klappen.’

VVA Achterberg begon met een slordige terugspeelbal op keeper Wilco Verwoerd en moest meteen een corner incasseren die geen gevaar opleverde. Vervolgens begon VVA Achterberg erg sterk aan de wedstrijd en kreeg het meteen al goede kansen via een schot van Ilias Abba (knappe redding van keeper Bastiaan Starrenburg) en een schot van Bart Prins (net naast). De eerste 20 minuten van de wedstrijd was VVA Achterberg heer en meester op het veld en het eerste gevaar van Musketiers kwam pas na een half uur, maar het schot ging hoog over het doel. Net voor rust was er aan beide kanten nog een goede kans, maar zowel Wilco Verwoerd als Bastiaan Starrenburg wisten redding te brengen. De rust brak aan met een 0-0 stand.

In de rust zette trainer Dennis Koorn nog even de puntjes op de bekende i. VVA Achterberg was de baas in de 1ste helft, maar dat moest zich wel uit gaan betalen in doelpunten. Daar werden de vele toeschouwers in de 2de helft dan ook rijkelijk van voorzien.

In de 2de helft liet VVA Achterberg geen spaan heel van de jonge Musketiers ploeg. Na de 0-1 van Wesley Merkestein in de 60e minuut (die schitterend diagonaal inschoot na een perfecte actie van Bart Prins), zakte het als een kaartenhuis in elkaar bij de ploeg van trainer Teus Jacobs. Binnen 15 minuten tilde VVA Achterberg de voorsprong naar 0-4. De 0-2 werd magnifiek ingekopt door Bart Prins (corner van Wesley van Beijnum), daarna werd het 0-3 door een mooie kopbal van Ilias Abba (assist Melchior Onderstal) en Wesley van Beijnum schoot hard raak uit een strafschop de 0-4 binnen, nadat hij door Menno Westbroek was neergehaald in de 16-meter. Menno moest deze actie met een rode kaart bekopen en van het veld.

VVA Achterberg was ontketend en kende geen genade met de Elstenaren. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd werd er nog 3x gescoord. Mark van Ruiswijk bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt en schoot de 0-5 binnen en Wesley van Merkestein zette met 2 doelpunten de 0-7 eindstand op het bord. Net voor tijd mocht Musketiers nog een vrije trap net buiten de 16 nemen, maar Wilco Verwoerd wist met een prachtige redding een tegendoelpunt te voorkomen.

Na 94 minuten spelen vond de prima leidende scheidsrechter Koning uit Nieuw Vennep het welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Grote ontreddering was er bij Musketiers, want het was helemaal weggespeeld door VVA Achterberg. Bij VVA Achterberg was er een jubelstemming, want met 7-0 winnen van een naaste concurrent is natuurlijk een prachtresultaat. Zeker de wijze waarop dit gebeurde is alleszeggend. Organisatorisch stond het perfect bij VVA Achterberg. Er werden nauwelijks kansen weggegeven, volop kansen gecreëerd en men wist 7 doelpunten te scoren.

Doordat de wedstrijd van DEV Doorn tegen Aurora werd afgelast, is VVA Achterberg weer koploper in de 4de klasse I en staat het ook op kop in de stand om de 2de periode.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Kay van der Harst (68e Jasper van Daalen), Nico van Laar, Wesley Rocourt, Melchior Onderstal, Bart Prins, Jorn Hiensch, Ilias Abba, Gijs van Roekel (61e Mark van Ruiswijk), Wesley van Merkestein en Wesley van Beijnum (80e Patrick van der Laan).

Zaterdag 12 maart ’22 speelt VVA Achterberg weer een derby, want dan komt SV Panter uit Veenendaal op bezoek. De aanvangstijd van deze wedstrijd op sportpark “De Meent” is 14.30 uur.