OPNIEUW EXTRA corona-MAATREGELEN van de overheid

17-12-2020

Maandag 14 december jl. kondigde de Rijksoverheid aan dat er ingaande 15 december vanaf 00:00 extra maatregelen gelden i.v.m. het Covid-19 virus (in de volksmond Corona).

Voor de voetbalsport gelden de navolgende maatregelen:

  • Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand (de seniorenteams bij VVA Achterberg zullen de komende weken NIET trainen).
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging (vanwege de Kerstvakantie wordt er niet getraind vanaf 17 december tot 4 januari ’21. De training van de jeugdkeepers komt voorlopig te vervallen).
  • Sportkantines, kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Alleen buitensport is toegestaan. Binnensportaccommodaties, sportscholen en zwembaden zijn gesloten.
  • Publiek/toeschouwers/ouders zijns nog steeds niet toegestaan op het sportpark. Kinderen dienen kort voor aanvang van de training bij de ingang afgezet te worden en meteen na de training bij de uitgang weer opgehaald te worden.

Wij roepen onze leden en de ouders van onze jeugdleden op om zich te houden aan deze regels. Alleen door ons strikt te houden aan de regels, kunnen we verantwoord blijven sporten.

Met betrekking tot de herstart van de competities heeft de KNVB op 15 december jl. de volgende communicatie rondgestuurd:

De maatregelen van gisteravond hebben ook gevolgen voor onze plannen rondom de herstart van de competities. Het scenario waar de afgelopen tijd aan is gewerkt en die we deze week met jullie wilden delen, is door de duur van de maatregelen alweer ingehaald door de actualiteit. Wat in ieder geval duidelijk is geworden is dat een herstart van de competities op 16/17 januari er logischerwijs niet meer inzit. Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z'n geheel te hervatten. Van alle scenario's die eerder zijn gecommuniceerd in Plan B liggen er voor de seniorenteams daarom nog twee op tafel:

  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Beide scenario's zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen 'optrainen'.

De definitieve keuze voor een van deze scenario's en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

Kortom: We moeten even weer een stapje terug doen. Op dit moment is het even niet anders. Gezondheid staat voorop. Zorg goed voor je zelf en hopelijk zien we elkaar weer snel langs de lijn of in de kantine.

Met sportieve en hartelijke groet, Bestuur VVA Achterberg

16 december 2020.