VVA’71 wint verdiend bij NSC Nijkerk

17-10-2015

VVA’71 heeft een goed vervolg gegeven aan het 1-1 gelijkspel tegen koploper ODIN’59 van vorige week. In Nijkerk werd tegen NSC een dik verdiende 3-1 overwinning geboekt. Vooraf was iedereen het in de gezellige bestuurskamer eens, dat het voor beide partijen een uitermate belangrijke wedstrijd was gezien de stand op de ranglijst.
De beginfase was voor NSC Nijkerk. Ze hadden meer balbezit en drongen VVA’71 terug op eigen helft. Het leverde echter geen grote kansen op en na een minuut of 20 nam VVA’71 het heft in handen. Na 28 minuten spelen, kwam VVA’71 op een 1-0 voorsprong door Ruben Rip die de keeper met een prachtig schot kansloos liet. Nog geen 10 minuten later was het dezelfde Ruben, die met een rake kopbal de ruststand op 0-2 bepaalde.
Na rust moest NSC komen om iets te doen aan de achterstand. Even probeerden ze het wel, maar het had geen resultaat. VVA’71 was nog het gevaarlijkst toen Mourad Marbouh in de 50e minuut een vrije trap op de binnenkant van de paal schoot. Helaas sprong de bal weer het veld in. NSC probeerde met wat wissels het tij te keren, maar VVA’71 bleef overeind en wist de voorsprong verder uit te bouwen. Lennard van de Brink (ingevallen voor Derek de Bruijn) schoot in de 83e minuut de bal tegen de lat, maar Anass Lahnine (ingevallen voor Anouar Tmim) wist de terugspringende bal achter de doelman van NSC te werken en zo stond VVA’71 op een comfortabele voorsprong. Vier minuten later wist de ingevallen Wesly Vaes namens NSC nog iets terug te doen, maar VVA’71 wist de overwinning over de streep te trekken.
Een broodnodige overwinning voor de Achterbergers, want door deze overwinning stijgt VVA’71 naar de 11e plaats. Er is nu weer aansluiting met de andere clubs en het is ook goed voor het moraal. Ook vandaag werd er weer goed vanuit de organisatie gespeeld en werden er voldoende kansen gecreëerd en dat biedt vertrouwen voor de komende weken.
Volgende week zaterdag speelt VVA’71 een bekerwedstrijd tegen zondag 3e klasser HDS uit Leersum. De wedstrijd begint om 17.00 uur op sportpark “De Meent” te Achterberg.
Opstelling VVA’71: Dennis Vinken, Roy Versluis, Koen Oost, Jos Henken, Mourad Marbouh, Christy Bonevacia, Wouter van der Molen, Derek de Bruijn (75. Lennard van de Brink), Anouar Tmim (56 Anass Kahnine), Javier Martina en Ruben Rip (80. Jos van Roekel).