Bekerwinst voor VVA Achterberg

13-09-2021

Zaterdag 11 september jl. trad VVA Achterberg aan op sportpark “Bokkeduinen” tegen de Posthoorn. De Achterbergers behaalden een eenvoudige 2-5 overwinning, maar verzuimden om aan het doelsaldo te werken, want vele kansen werden onbenut gelasten om een grotere uitslag neer te zetten.

In het begin van de wedstrijd was het even aftasten tussen beide teams waarbij het meeste balbezit voor VVA Achterberg was. Onzuivere passing en slechte balaannames gaven de Posthoorn de gelegenheid om vooralsnog ongeschonden uit de strijd te komen. In de 18e minuut nam VVA Achterberg een 0-1 voorsprong via Rick Degenaar die zich knap vrijspeelde tussen een aantal tegenstanders en de keeper van de Posthoorn het nakijken gaf. Twee minuten later wist de keeper van de Posthoorn knap redding te brengen op een inzet van Wesley van Merkestein na goed voorbereidend werk van Kay van der Harst. VVA Achterberg wilde doorduwen, maar na 24 minuten kwam de Posthoorn uit het niets langszij. Een gemakkelijk gegeven vrije trap werd voor het doel geslingerd en onnauwkeurig weggewerkt, waarna een speler de bal fortuinlijk achter doelman Wilco Verwoerd werkte. Nauwelijks 5 minuten later kwam VVA Achterberg weer op voorsprong. Rick Degenaar werd gevloerd binnen de 16 en de toegekende strafschop werd door Wesley Rocourt onberispelijk binnengeschoten. Net voor rust wist Wesley van Beijnum na een knappe actie Rick Degenaar te bereiken en diens schot werd gekeerd door de keeper van de Posthoorn. Ruststand 1-2.

Na 10 minuten in de 2de helft werd de wedstrijd beslist door de Achterbergers. Eerst was het Wesley van Beijnum die 1-3 aantekende na een fraaie voorzet van Wesley van Merkestein en even later was het Wesley van Merkestein zelf die op een magistrale wijze uit een bijna onmogelijke hoek de 1-4 op het scorebord bracht. Aan dit doelpunt ging een splijtende pass van Maik Veenendaal vooraf. Rond een uur spelen deed de Posthoorn nog iets terug, toen een speler ongedekt kon inkoppen na een cornerbal, maar nauwelijks 2 minuten later bepaalde Rick Degenaar, met zijn 2e doelpunt van de middag, de eindstand op 2-5. De score had nog hoger kunnen uitvallen als VVA Achterberg in het restant van de wedstrijd zorgvuldiger om was gegaan met de kansen.

Dinsdag 14 september ’21 speelt VVA Achterberg een oefenwedstrijd tegen sv. Harskamp. Aanvang 20.15 uur op sportpark “De Meent” te Achterberg. Op zaterdag 18 september ’21 speelt VVA Achterberg de laatste poulewedstrijd voor de districtsbeker in Utrecht tegen Hercules (Za). De aftrap op sportpark Voordorp is om 14.00 uur.