Voorbeschouwing VVA Achterberg – SKV

18-11-2022

Zaterdag 19 november a.s. staat er een regioderby op het programma, want het Wageningse SKV komt op bezoek. Dit is een wedstrijd tussen de nrs. 2 en 3 van de huidige ranglijst, dus eigenlijk is dit meteen een topper in de 3e klasse A Oost. Het verschil tussen beide clubs is 7 punten in het voordeel van VVA Achterberg.

Sport Kweekt Vriendschap is al zo’n 9 seizoenen 3e klasser en altijd bivakkerend tussen plek 3 en 10 op de ranglijst. In het seizoen 2018/19 werd er nog een periodetitel behaald, maar was er geen promotie via de nacompetitie. SKV is de grootste voetbalvereniging in Wageningen met seniorenvoetbal, jeugdvoetbal (bijna 40 teams) en een groot aantal meisjesteams.

In het huidige seizoen behaalde SKV 11 punten uit 7 wedstrijden. Er werd gewonnen van Renswoude (3-2), Advendo’57 (4-1) en ONA’53 (2-0); gelijkgespeeld tegen WAVV (0-0) en Veenendaal (3-3) en verloren van ESA (1-0) en Blauw Geel’55 (5-2). Trainer is de welbekende Jan Gaasbeek, als voetballer uitgekomen voor o.a. DOVO, AZ’67, FC Twente en NAC. Stefan Aalbers en Bart Silvius zijn de veel scorende spelers bij de Wageningers en verder herbergt het team een aantal talentvolle spelers. SKV zal er alles aan doen om de punten mee naar Wageningen te nemen, anders wordt het gat met VVA Achterberg te groot.

VVA Achterberg daarentegen heeft nog een kans om de 1e periodetitel in de wacht te slepen. Het verschil met ESA is nog steeds 3 punten achterstand en ESA speelt zaterdag tegen Veenendaal en dat is geen makkelijke wedstrijd voor de Arnhemmers.VVA Achterberg zal het de komende tijd moeten doen zonder aanvaller Wesley van Beijnum, want die heeft vorige week in de wedstrijd tegen Juliana’31 een voetblessure opgelopen.

VVA Achterberg en SKV troffen elkaar nog niet eerder in competitieverband. Er werd alleen vriendschappelijk en tijdens de Wageningen-Cup tegen elkaar gespeeld. Dit jaar stonden ze tegenover elkaar in de finale van de Wageningen-Cup en won SKV na het nemen van strafschoppen de finale.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Koen Kersten uit Groesbeek.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur