VVA Achterberg declasseert DVSA

09-04-2022

Volgende week zaterdag 16 april ’22 staat de topper tegen DEV Doorn op het programma, dus was het zaak voor VVA Achterberg om tegen DVSA geen punten te verspelen. Trainer Dennis Koorn had in de wedstrijdbespreking benadrukt, dat er scherp gestart moest worden en men moest proberen om een snel doelpunt te maken. Die boodschap was goed aangekomen, want na 24 seconden werd er al gescoord…………….. Het was echter Tim Willemsen van tegenstander DVSA die 0-1 scoorde. Even was VVA Achterberg opgeschrikt, maar vervolgens liet het geen spaan heel van DVSA en werd het maar liefst 10-1.

Op het wedstrijdformulier ontbraken vandaag de geblesseerden Jasper van Daalen, Tim van Ginkel en Jorn Hiensch, terwijl Wesley van Merkestein en Melchior Onderstal een weekend weg waren.

Er werd dus slecht gestart en men was niet bij de les, waardoor DVSA snel op voorsprong kwam, maar VVA Achterberg stelde snel orde op zaken, want de ruststand was 5-1 door doelpunten van Wesley van Beijnum (2x), Rick Degenaar (2x) en Gijs van Roekel.

In de rust werd afgesproken om de dubbele cijfers op het scorebord te krijgen en dat gebeurde ook, want via doelpunten van Rick Degenaar (2x), Sven van den Brink (2x) en Wesley van Beijnum kwam de 10-1 eindstand op het scorebord. Complimenten voor VVA Achterberg, die op de eerste minuut na heer en meester op het veld was en na de 0-1 geen kans meer weggaf. Complimenten ook zeker aan tegenstander DVSA, want hoewel het volledig weggespeeld werd, bleven ze voetballen en werd er niet geschopt of onsportief gespeeld.

VVA Achterberg heeft gedaan wat het moest doen: 3 punten halen en aan het doelsaldo werken. Door de overwinning op DVSA werd ook op eigen kracht en met ongeslagen status de 2e periode gewonnen. Van de 9 wedstrijden werden er 8 gewonnen en 1 gelijkgespeeld met het indrukwekkende doelsaldo van 34-7.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Kay van der Harst (73e Maik Veenendaal), Nico van Laar (60e Ivo van Ginkel), Wesley Rocourt, Patrick van der Laan, Bart Prins (26e Sven van den Brink), Mark van Ruiswijk, Gijs van Roekel, Ilias Abba, Wesley van Beijnum en Rick Degenaar.

Volgende week, zaterdag 16 april ’22 gaat VVA Achterberg op bezoek in Doorn bij DEV en staat dus de kraker tussen de beide koplopers op het programma. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 14:30 op sportpark “Tuilland”.

Meer nieuws Overzicht