VVA Achterberg verslaat Hercules

19-09-2021

Zaterdag 18 september ’21 stond de laatste bekerwedstrijd in de poulefase op het programma en VVA Achterberg ging op bezoek bij usv Hercules in Utrecht. Op sportpark “Voordorp” speelde VVA Achterberg een prima wedstrijd en wist het met 2-0 van deze 3de klasser te winnen. Een goede generale voor de start van de competitie volgende week tegen Odijk.

VVA trad aan zonder de afwezigen Rick Degenaar en Patrick van der Laan, terwijl Tim van Ginkel, Melchior Onderstal en Jorn Hiensch met blessures aan de kant bleven.

VVA kende een goede openingsfase en kreeg in de eerste 20 minuten al een aantal goede kansen via Wesley van Beijnum en Wesley van Merkestein, maar helaas leidde dit nog niet tot doelpunten. Ondanks het warme weer probeerde VVA het baltempo hoog te houden en kon het zodoende de tegenstander haar wil opleggen. Hercules kon pas na een half uur de eerste kans creëren, maar die ging naast. De ruststand was 0-0, omdat VVA verzuimd had de kansen te benutten.

In de 2de helft ging VVA verder met het goede spel en dit resulteerde binnen 10 minuten tot 2 prachtige doelpunten. Bij de 0-1 stuurde Wesley Rocourt met een dieptepass Wesley van Merkestein weg en deze wist op een prachtige manier de bal in de bovenhoek te schieten. Even later werd de score opgeschroefd naar 0-2 toen na een mooie aanval Wesley van Merkestein de meegelopen Wesley van Beijnum in stelling wist te brengen en Wesley van Beijnum wist met een prachtig schot de keeper kansloos te laten. VVA kreeg nog meer kansen om de score te verhogen, terwijl ook Hercules een aantal kansen kreeg. Uiteindelijk bleef het 0-2 toen de goed leidende scheidsrechter Vink uit Veenendaal afblies.

Zaterdag 25 september ’21 speelt VVA Achterberg de 1ste competitiewedstrijd tegen sv. Odijk. Aanvang 14.30 uur op sportpark “De Meent” te Achterberg.