Winst voor VVA Achterberg in Leersum

03-04-2022

VVA Achterberg behaalde in Leersum een 3-2 overwinning en blijft de goede reeks voortzetten. In een hectische wedstrijd leek het aan het einde van de wedstrijd nog even spannend te worden, maar uiteindelijk kwam VVA Achterberg er zonder kleerscheuren van af. Helaas zag het wel Jasper Van Daalen uitvallen met een gebroken elleboog.

De start van VVA Achterberg was weifelend. HDS zocht vooral de fysieke duels en startte met veel passie en strijdlust voor het thuispubliek. VVA Achterberg had even moeite om de juiste speelwijze te vinden en kwam na 20 minuten op een 1-0 achterstand toen een eigen aanval onderbroken werd en de organisatie even niet goed stond en HDS de score kon openen. Binnen tien minuten zette VVA Achterberg dit recht en stond het 1-2 in het voordeel van VVA Achterberg. Eerst was het Sven van den Brink die goed doorzette en Wesley van Merkestein in staat stelde de gelijkmaker te scoren en een paar minuten later verrichtte Gijs van Roekel goed stoorwerk en bereikte Wesley van Merkestein die met een heerlijk overstapje Rick Degenaar in staat stelde de 1-2 te scoren.

In de 2de helft probeerde VVA Achterberg de score veder uit te bouwen. HDS kwam er eigenlijk niet meer aan te pas en 10 minuten voor tijd bereikte Gijs van Roekel met een fantastische pass Wesley van Merkestein, die vervolgens breed legde op de goed meegelopen Wesley van Beijnum en werd het 1-3. De wedstrijd leek gespeeld, maar HDS kwam in de allerlaatste minuut op 2-3. Slecht ingrijpen bij een voorzet stelde Rudy Hack in staat om doelman Wilco Verwoerd kansloos te laten. Het werden nog even spannende minuten in de blessuretijd, maar uiteindelijk werden de 3 punten meegenomen naar Achterberg.

Door de 3-1 winst van DEV Doorn op ’t Goy blijft het spannend bovenin de 4de klasse I. Op paaszaterdag staat de kraker DEV Doorn – VVA Achterberg op het programma.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Maik Veenendaal, Nico van Laar, Wesley Rocourt (74e Patrick van der Laan), Melchior Onderstal, Ilias Abba, Jasper van Daalen (60e Mark van Ruiswijk), Gijs van Roekel, Wesley van Merkestein Rick Degenaar en Sven van den Brink (46e Wesley van Beijnum).

Zaterdag 9 april ’22 komt DVSA uit Amerongen op bezoek in Achterberg. Deze wedstrijd op sportpark “De Meent” begint om 14.30 uur.