Voorbeschouwing VVA Achterberg – Advendo’57

02-12-2022

Zaterdag 3 december a.s. staat er wederom een regioderby op het programma. Advendo’57 uit Ederveen komt op bezoek op sportpark “De Meent”. Advendo’57 wordt getraind door Jan Fluit die in de jaren 2007-2011 trainer was bij de Achterbergers en de opmars gestalte gaf door in die jaren met VVA’71 te promoveren van de 3e klasse naar de 1e klasse.

Advendo’57 wist afgelopen seizoen ternauwernood te ontsnappen aan degradatie uit de 3de klasse en kent dit seizoen een stroeve start. Uit 8 gespeelde wedstrijden werden er 10 punten behaald al heeft men het inhaalduel tegen Juliana’31 nog tegoed om dat puntenaantal aan te vullen. Advendo’57 bezet de 8ste plek op de ranglijst, maar ze zullen zaterdag ongetwijfeld proberen de punten mee te nemen naar Ederveen. In Marien van Roekel en Henk-Jan van de Berkt heeft het scorende spelers in de gelederen, want beiden scoorden dit seizoen 4 doelpunten in de competitie.

VVA Achterberg heeft komende zaterdag de kans om de vervelende 3-2 nederlaag van vorige week tegen WAVV weg te spoelen. In de slechtste wedstrijd van het seizoen ontbrak het aan strijd en gogme en liep het tegen een zeperd aan. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren, maar dan moet je dat de eerstvolgende wedstrijd wel even rechtzetten. Met nog 2 wedstrijden te gaan tot aan de winterstop komt de 2de plaats op de ranglijst niet in gevaar, maar het zou wel mooi zijn als de afstand met de nrs. 3 op de ranglijst blijft zoals die is of zelfs uitgebouwd wordt. Na de wedstrijd van volgende week begint er een lange winterstop en de eerste competitiewedstrijd na de winterstop is pas op zaterdag 4 februari ’23 wanneer VVA Achterberg op bezoek gaat bij koploper ESA in Arnhem.

Vanaf 16:00 uur kan de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen de Verenigde Staten live gevolgd worden op een groot beeldscherm in het clubhuis.

De wedstrijd van zaterdag a.s. staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Evert Aukema uit Zwolle.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 13.30 uur