VVA start voorbereiding met gelijkspel.

17-08-2020

Zaterdag 15 augustus ’20 opende VVA Achterberg de voorbereiding met een thuiswedstrijd tegen het Wageningse ONA’53. Bij de tegenstander fungeert oud VVA-trainer Mart Gerrist als assistent-trainer, terwijl oud VVA-speler Youri Schouten deel uitmaakt van het 1e elftal. Bij VVA Achterberg maakte Jeroen Laros zijn debuut als assistent/trainer.

ONA’53 eindigde afgelopen seizoen met een grote voorsprong als koploper in de 4de klasse en promoveerde daardoor naar de 3de klasse. Ze wisten zich te versterken met o.a. een aantal spelers van WAVV Zondag en kwamen met een 21 koppige selectie naar Achterberg.

Trainer Jan Veldhuizen van de Achterbergers had een smalle selectie tot zijn beschikking. Wegens vakantie ontbraken Gijs van Roekel, Wesley van Beijnum en Simon Brouwer, terwijl Kevin van Offeren wegens werk afwezig was. En dat betekende dat er ‘gesleuteld’ moest worden aan het middenveld en de voorhoede. In het begin was het nog even zoeken, maar al snel wist VVA een overwicht te creëren en ontstonden er enkele mogelijkheden. Het was echter ONA’53 dat in de 22e minuut op voorspong kwam. Na slordig balverlies van VVA op het middenveld, kwam de bal terecht bij Youri Schouten en die pegelde de bal van buiten de 16 achter de verbouwereerde Wilco Verwoerd. Op het warme sportpark “De Meent” pakte VVA de draad weer op en probeerde de gelijkmaker te forceren, maar tot tweemaal toe was de doelman van ONA’53 een sta in de weg bij succes voor Mitchel Strijdhorst en daardoor werd de ruststand 0-1.

In de rust werd er bij ONA’53 driftig gewisseld (9 andere veldspelers en een andere doelman), terwijl trainer Veldhuizen 2x wisselde. ONA’53 oogde wat frisser en kreeg 2 goede kansen, maar doelman Wiebe Hendriks redde fraai bij de eerste kans en de tweede kans belande tegen de buitenkant van de paal. VVA verscheen ook nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar de scherpte voorin ontbrak. Toch wist VVA de gelijkmaker te scoren. Kort voor tijd legde scheidsrechter P. Baardman de bal op de stip, nadat een verdediger van ONA’53 de bal met de hand had gespeeld. Wesley Rocourt liet zich deze buitenkans niet ontnemen en schoot de bal feilloos binnen. Een nuttige oefenwedstrijd werd met een terecht gelijkspel afgesloten.

Komende week gaan de Achterbergers weer 3x het trainingsveld op en zullen de meeste vakantiegangers ook weer aansluiten. Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen vv. Lunteren op het programma. Aanvang op sportpark “De Meent” is 14.30 uur.


Opstelling VVA: Wilco Verwoerd (46. Wiebe Hendriks), Maik Veenendaal (46. Patrick van der Laan), Bart Prins, Wesley Rocourt, Tim van Ginkel (60. Ivo van Ginkel), Kay van der Harst (46. Toine Korthouwer), Ilias Abba, Mark van Ruiswijk (60. Desley de Kievid), Wesley van Merkestein, Mitchel Strijdhorst en Dwight Keeldar.