Degelijke 3-0 winst voor VVA Achterberg

27-03-2022

Na de midweekse 1-0 winst tegen SVP won VVA Achterberg zaterdag 26 maart ’22 met 3-0 van sv. Aurora. Het werd een vrij gemakkelijke overwinning en VVA Achterberg hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. Bij VVA Achterberg ontbraken maar liefst 8 spelers wegens blessures en vakanties en daarom maakten Tim van Roekel en Tristan van Hees van het 2de elftal deel uit van de wedstrijdselectie, waar ook Rick Degenaar weer na een lange revalidatieperiode zijn opwachting maakte.

VVA Achterberg startte prima, want na twee minuten spelen bracht Ivo van Ginkel Wesley van Merkestein in stelling en die wist met een bekeken schot de keeper kansloos te laten. In de navolgende 10 minuten waren er nog 2 goede kansen, maar die werden niet benut. sv. Aurora werd na twintig minuten gevaarlijk met 4 corners op een rij, maar VVA Achterberg kwam deze fase goed door en vergrootte na 28 minuten de voorsprong door een doelpunt van Jasper van Daalen. Er waren nog wat kleine kansjes voor rust, maar de rust brak aan met 2-0.

In de rust werd besproken om snel de 3-0 te scoren, zodat de wedstrijd gespeeld was en er geen extra energie gebruikt hoefde te worden om de wedstrijd over de streep te trekken. Die boodschap was goed aangekomen, want meteen na rust kwam VVA Achterberg op een 3-0 voorsprong. Ivo van Ginkel onderschepte een doeltrap van de keeper en bereikte Sven van den Brink die vervolgens goed het overzicht bewaarde en de bal keurig doorspeelde naar Wesley van Merkestein die zijn 2de van de middag binnenschoot. VVA Achterberg kon vervolgens de wedstrijd vrij eenvoudig uitspelen en was ook nog in de gelegenheid om Rick Degenaar een half uur te laten spelen, die overigens een prima actie gekeerd zag worden door de keeper. Ook Tim van Roekel en Tristan van Hees werden nog ingebracht en konden hun speelminuten maken.

Een vrij eenvoudige en verdiende overwinning. Nog meer goed nieuws kwam er uit Schalkwijk, want DEV Doorn speelde met 2-2 gelijk. VVA Achterberg is nu alleen koploper. DEV Doorn speelt dinsdag a.s. een inhaalduel tegen sv. Aurora en kan dan weer op gelijk aantal punten komen met VVA Achterberg.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Maik Veenendaal (75e Tristan van Hees), Nico van Laar, Jorn Hiensch, Melchior Onderstal, Bart Prins, Ilias Abba, Ivo van Ginkel (75e Tim van Roekel), Jasper van Daalen, Wesley van Merkestein en Sven van den Brink (60e Rick Degenaar).

Zaterdag 2 april ’22 gaat VVA Achterberg op bezoek in Leersum bij HDS. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 15:00 op sportpark “De Engelse Berg”.