VVA Achterberg zakt door ondergrens tegen JVC Cuijk

26-03-2023

Zaterdag 25 maart ’23 ging VVA Achterberg op bezoek bij JVC Cuijk. Een belangrijke wedstrijd om met een goed resultaat de 2e plaats op de ranglijst vast te houden en voldoende afstand te houden met de concurrentie. Het goede resultaat bleef uit, maar VVA Achterberg handhaaft zich op de 2e plaats, maar had bij winst koploper kunnen zijn.

Op een onstuimig sportpark “De Groenendijkse Kampen” begon JVC Cuijk sterk aan de wedstrijd en drukte VVA Achterberg terug op eigen helft. Na 7 minuten moest keeper Wilco Verwoerd al handelend optreden en een goede redding verrichten. Binnen 25 minuten wist JVC Cuijk een aantal kansen te creëren, maar kon Wilco zijn doel schoon houden. In de 27e minuut ging hij echter opzichtig in de fout en kon Jordi Toonen eenvoudig 1-0 scoren voor JVC Cuijk. VVA Achterberg kwam pas na 35 minuten een aantal keren gevaarlijk voor het doel van JVC Cuijk. Eerst was het Wesley van Merkestein die over het doel kopte en Wesley van Beijnum zag zijn schot gekeerd door de keeper van JVC Cuijk. VVA Achterberg kwam echter in de 1e helft totaal niet in de wedstrijd en liet het zich aftroeven door JVC Cuijk. Aan Achterbergse kant was het spel rommelig, de passing was slecht en er werd teveel gelopen met de bal.

In de tweede helft kwam VVA Achterberg iets beter voor de dag, maar creëerde het te weinig. Er was een zeer goede mogelijkheid voor Wesley van Merkestein, maar jammer genoeg schoot hij in kansrijke positie naast het doel. Er werd te weinig gevoetbald, het was allemaal erg slordig, er was geen rust in het spel en iedereen zakte door de ondergrens. Tegen het einde van de wedstrijd werd centrale verdediger Nico van Laar nog naar voren gedirigeerd, maar dat hielp ook niet en iedereen leek de 1-0 nederlaag te accepteren. De warrig leidende scheidsrechter Scholtens dacht hier toch anders over, want hij trok maar liefst 15 minuten blessuretijd bij. In deze 15 minuten wist JVC Cuijk nog 2 keer te scoren via Jordie van der Laan. Eerste benutte hij zelf een penalty, nadat hij door Tristan van Hees gehaakt werd in de 16-meter en net voor tijd gaf hij de veel te ver voor zijn doel staande Wilco Verwoerd het nakijken met een lob vanaf 30 meter.

Een zeer slechte dag voor VVA Achterberg en men staat weer met beide benen op de grond. Na een mooie serie van 4 gewonnen wedstrijden nu dus een verdiende nederlaag. ESA verloor opnieuw. Nu was WAVV op eigen veld te sterk en won met 1-0. Het blijft dus spannend.