VVA wint van Musketiers

24-02-2019

Op een zonnig Sportpark De Meent stond de Rhenense derby tussen VVA Achterberg en vv Musketiers uit Elst op het programma. Bij Musketiers ontbraken diverse spelers, toch gaf het team van trainer Jacco Kampert met meerdere jeugdige spelers in de basis goed weerstand aan de koploper uit Achterberg. Met de 3-1 overwinning was VVA niet tevreden, wel met de drie punten natuurlijk. Musketiers was blij dat het geen afstraffing werd.

In de 1e minuut knalde Ilias Abba al op de paal, enkele minuten later schoot Dweight Keeldar de 1-0 beheerst binnen na een goede pass van Wesley Rocourt.

Vrij kort erna schoot Kevin van Offeren hard tegen de onderkant van de lat. Na het vrij goede begin zakte het spel van VVA ver weg, niet scherp in de duels en alles ging in een veel te laag tempo. Toch scoorde Niels Homburg in de 38e minuut de 2-0. Vlak voor rust kwam Musketiers op 2-1 na slordig verdedigen en slap ingrijpen bij VVA.

Na rust bleef het niveau laag. Musketiers was niet bij machte om ook maar één kans te creëeren, voor VVA bleef het bij een benutte strafschop door Wesley Rocourt. Overigens terecht gegeven door scheidsrechter van der Laan.

Voor VVA een wedstrijd om snel te vergeten, de drie punten worden bijgeschreven. De focus lag al enigszins op de topper tegen Vriendenschaar komende zaterdag 2 maart uit in Culemborg. De maand maart wordt cruciaal voor de Achterbergers met 2 wedstrijden tegen de grote concurrent Vriendenschaar en uitwedstrijden bij DVSA en Lienden.