Wedstrijdverslag VVA D2 - Vaders D2

12-01-2015

Zaterdag 10 januari jl. stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor ons D2, nl. een wedstrijd tegen de vaders. Lees hieronder het verslag van Aart van de Bovenkamp (1 van de vaders).
Na een mooie najaarscompetitie welke werd afgesloten met een fraaie gedeelde tweede plaats moesten de kalkoenen en oliebollen er weer af bij onze jongens. Helaas was er geen budget voor een trainingsweekje in Turkije of Portugal en zelfs een potje zaalvoetbal zat er niet in. De creatieve elftalbegeleiding regelde, na de twee gewone rustige trainingen van afgelopen week, een serieuze oefenwedstrijd voor zaterdag 10 januari jl. Tegenstander was niemand minder dan het team vaders van de D2 spelers. Plaats van handeling het VOC court. Vriendschappelijk was het niet de juiste benaming voor deze wedstrijd. Verliezen betekende zowel voor de jongens als de vaders een minder gezellig weekend in veel gezinnen.
Scheidsrechter Charles had nog maar net het beginsignaal gegeven of de D2 stond al op een 3-0 voorsprong. De oude botten en spieren van de vaders hadden even wat tijd nodig om te wennen maar na een minuut of tien begonnen ze in vorm te raken en werd de achterstand omgebogen tot een comfortabele voorsprong. Eerder die ochtend was er in huize Veenendaal al gesproken over elkaar poorten en Marijn deed wat hij beloofde door vader Gerben prachtig door te benen te spelen.
De rust werd ingegaan met een voorsprong voor de vaders. Na rust werd het spel even stilgelegd vanwege een enorme windvlaag die het doel van de vaders zelfs richting de kantine blies en ons trakteerde op een regen van takken.
De korte onderbreking had de D2 jongens goed gedaan want er volgde een storm op het doel van de vaders. Het werd pompen of verzuipen voor de vaders waardoor zelfs Lucas een tand door de lip moest incasseren nadat de keeper van de vaders de bal nog net uit het doel wist te ranselen. De D2 kreeg tegen het einde van de wedstrijd nog twee strafschoppen van Charles maar die werden beiden gemist. Ook in de lange blessuretijd kon de opgelopen achterstand niet door de jongens van de D2 worden rechtgetrokken en zo eindigde deze leuke wedstrijd in een 12-9 overwinning voor de vaders. Na de wedstrijd zaten beide partijen met koffie en limonade gebroederlijk bij elkaar aan de lange tafel in de kantine om de wedstrijd nog even te evalueren.