VVA Achterberg kampioen in de 4de klasse I

06-06-2022

VVA Achterberg behaalde zaterdag 4 juni ’22 het felbegeerde kampioenschap in de 4de klasse I en promoveert daardoor naar de 3de klasse. Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan, want sinds het seizoen 2016-2017 was er al de wens op een hoger niveau te willen acteren.

De wedstrijd tegen Bunnik’73 bleek een makkelijke opgave, want Bunnik’73 was, behalve in de beginfase, niet bij machte om VVA Achterberg een strobreed in de weg te leggen. Na een 2-0 ruststand, door doelpunten van Wesley van Beijnum (1-0) en Wesley van Merkestein (2-0 en zijn 27e dit seizoen) schroefde een ontketend VVA Achterberg in de 2de helft de score op naar 8-1 door doelpunten van Rick Degenaar (3-0 en het 100ste doelpunt voor VVA Achterberg), Maik Veenendaal (4-1), Nico van Laar (5-1), Rick Degenaar (6-1 en zijn 30e dit seizoen), Wesley van Beijnum (7-1 en 8-1 en zijn 17e dit seizoen) en was het officieel kampioenschap een feit.

Na het fluitsignaal van de prima leidende José Torres Mendoza (inmiddels 78 jaar) barste de vreugde los op sportpark “De Meent” bij spelers, staf, bestuursleden, sponsoren en supporters. Er volgde een heuse huldiging op het veld waarbij bloemen uitgereikt werden door voorzitter Egbert van der Burg en er door een afgevaardigde van de KNVB een medaille uitgereikt werd. Daarna werd er nog door de ereleden Anne van der Voort Sr. en Wim van Roekel, een heuse kampioenschaal uitgereikt aan aanvoerder Wesley van Merkestein. Vervolgens kwam er in de kleedkamer een enorme ontlading bij spelers & staf en werd er alvast een klein feestje gevierd. Daarna gingen spelers & staf in de kampioenshirts richting clubhuis waar de nodige felicitaties in ontvangst genomen werden. Vervolgens werd er gestart met de rondrit door Achterberg en Rhenen en bij terugkomst was het feest al gestart met de muzikale omlijsting van Carlo & Leo en was er een optreden van Django Wagner. Ook kon men zich tegoed doen aan een heerlijk buffet verzorgd door Toko Veenendaal.

Het was een geweldige dag. 8-1 Winst voor de terechte kampioen gevolgd door een geweldig kampioensfeest, wat in ons geheugen gegrift zal blijven.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd (70e Tijmen van der Kolk), Kay van der Harst (72e Rogier de Graaf), Nico van Laar, Wesley Rocourt, Maik Veenendaal (70e Ivo van Ginkel), Bart Prins (29e Mark van Ruiswijk), Ilias Abba, Jasper van Daalen, Wesley van Merkestein, Rick Degenaar (72e Sven van den Brink) en Wesley van Beijnum.