Voorbeschouwing VVA Achterberg – Veensche Boys

03-11-2023

Na de zeperd van vorige week staat zaterdag in speelronde 6 voor VVA de thuiswedstrijd tegen Veensche Boys op het programma. De gasten uit Nijkerkerveen worden beschouwd als één van de titelkandidaten in de 2e klasse B, dus VVA moet aan de bak.

Na de degradatie in het seizoen 2010/11 probeert Veensche Boys terug te keren naar de 1e klasse. Sinds de degradatie plaatste het zich maar liefst 6x voor de nacompetitie, maar promotie werd steeds niet bewerkstelligd. Afgelopen seizoen werd het in de nacompetitie uitgeschakeld door de Merino’s. De equipe van trainer Erik Assink (o.a. trainer van IJsselmeervogels, Spakenburg, Bennekom, GVVV en Quick Boys) zal ook dit seizoen weer hoge ogen gaan gooien en hebben op dit moment 11 punten behaald uit 5 wedstrijden met een doelsaldo van 19-4 en bezetten daarmee de 3e plek op de ranglijst. Tom van Donselaar, Corné Parol en Julian Buitenhuis zijn veel scorende spelers, dus die moeten extra in de gaten gehouden worden. Veensche Boys zal de drie punten graag mee willen nemen naar Nijkerkerveen om zich in de top 3 te handhaven

VVA verloor de laatste 2 wedstrijden en duikelde naar de 9e plek op de ranglijst. Zaterdag wacht het een zware kluif tegen Veensche Boys en daarna volgen er wedstrijden tegen Maarssen (11 november thuis) en FC Breukelen (18 november uit), dus het worden een aantal belangrijke weken. Het spel van VVA is niet slecht, maar het benutten van de kansen is momenteel even een probleem. Laten we hopen, dat het vizier van de voorwaartsen zaterdag a.s. wel op scherp staat en dat er op sportpark “De Meent” voor een stunt gezorgd kan worden, want VVA is natuurlijk wel de underdog in deze wedstrijd.

De wedstrijd VVA Achterberg tegen Veensche Boys staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Kenneth Debipersad uit Utrecht.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur