VVA speelt gelijk bij Oranje Wit

04-11-2019

In Elst stond voor VVA Achterberg de derby tegen Oranje Wit op het programma. Het ‘nieuwe’ Oranje Wit bleek een lastige horde voor de Achterbergers die bleven steken op 2-2.

Bij Oranje Wit zijn oud VVA-ers Roberto van Tier als speler / trainer en Yat Wing Law actief dit seizoen actief en onderdeel van een compleet nieuw elftal vergeleken met vorig seizoen. Met Yat Wing Law als laatste man, de ervaren Hafid Charadi in de spits en Gary Chen op het middenveld doet de Elster ploeg weer serieus mee in de 4e klasse.

Toch was VVA in de 1e helft de veel betere ploeg en het creëerde tal van kansen. Vrije kansen werden gemist en een bal over de lijn wat niet als doelpunt werd toegekend. Tot vlak voor rust alsnog de 0-1 viel door Nico van Laar die voor het eerst in de basis stond. Een doorgekopte inworp viel bij de tweede paal binnen.

In de tweede helft bleef VVA aanvallen, maar kwam Oranje Wit er wat vaker uit. VVA werd minder scherp en maakte wat foutjes. Dit resulteerde een kwartier na rust in de 1-1 en een kwartier voor tijd zelfs in de 2-1 voor de thuisploeg. Vrij snel erna scoorde Mike Molenaar uit een terecht toegekende strafschop de 2-2. Ondanks een powerplay van VVA in de laatste 10 minuten hield de Elster defensie stand en bleef het bij 2-2. Opnieuw puntverlies dus voor de Achterbergers, die nu samen met Candia aan kop staan. SV Panter staat er echter beter voor en ook Patria - wat opnieuw was afgelast - is nog zonder puntverlies. Het beloofd een spannende competitie te worden.

Volgende week 9 november speelt VVA thuis tegen Bunnik, aanvang 14:30 uur op Sportpark De Meent.