VVA benut kansen niet tegen vv. Lunteren

24-08-2020

Zaterdag 22 augustus ’20 speelde VVA Achterberg de 2de wedstrijd in de voorbereiding en dit keer kwam 2de klasser vv. Lunteren op bezoek in Achterberg. Bij vv. Lunteren troffen we 2 oude bekenden nl. Nico van Laar, die vorig seizoen nog deel uitmaakte van de A-selectie en Arie Rensen, die een aantal jaren geleden als verzorger/hersteltrainer bij VVA’71 actief was.

Afgelopen week waren er weer een aantal vakantiegangers teruggekeerd op het trainingsveld en zodoende had trainer Jan Veldhuizen een grotere wedstrijdselectie tot zijn beschikking. Slechts Mike Veenendaal ontbrak wegens vakantie.

VVA Achterberg kwam goed uit de startblokken en het veldspel was prima verzorgd. Uit een aantal mooie aanvallen werden kansen gecreëerd, maar de afronding wilde nog niet echt lukken. Net als vorige week, kwam VVA Achterberg op achterstand uit een spelhervatting. Een wat makkelijk gegeven vrije trap werd in de 26e minuut door Lunteren achter keeper Wilco Verwoerd geschoten en zo moest VVA in de achtervolging. Wederom waren er een aantal kansen voor VVA Achterberg, maar Simon Brouwer, Dwight Keeldar en Wesley van Merkestein wisten de doelman van Lunteren niet te verschalken.

In de rust paste trainer Veldhuizen 5 wissels toe, zodat iedereen aan spelen toekwam. Ook in de 2de helft was VVA Achterberg de bovenliggende partij met het meeste balbezit, maar toch wist Lunteren een verdedigingsfout af te straffen en kwam het in de 60e minuut op 0-2. Over een weer ontstonden er nog wat mogelijkheden en in de 87e minuut kwam VVA Achterberg terug tot 1-2. Wesley van Beijnum kwam goed door aan de linkerkant en bediende Dwight Keeldar die zijn 1e doelpunt van het seizoen scoorde.

Trainer Jan Veldhuizen zei na de wedstrijd: “Ik ben tevreden over het veldspel en de energie die we in de wedstrijd leggen, maar voor het doel moeten we wat scherper zijn en moet er toch gescoord worden uit de vele kansen die we creëren. Er is dus nog wat werk aan de winkel”.

Opstelling VVA: Wilco Verwoerd, Toine Korthouwer, Bart Prins, Wesley Rocourt, Tim van Ginkel (41. Patrick van der Laan), Kevin van Offeren (46. Kay van der Harst) Ilias Abba, Simon Brouwer (46. Gijs van Roekel), Wesley van Merkestein (79. Dwight Keeldar, Mark van Ruiswijk (46. Mitchel Strijdhorst en Dwight Keeldar (46. Wesley van Beijnum).

Dinsdag 25 augustus a.s. staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan komt DFS Opheusden op bezoek in Achterberg. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur. Zaterdag 29 augustus a.s. start de bekercompetitie en dan ontvangen de Achterbergers het Utrechtse Houdt Moedig Stand (HMS). HMS speelt in de 4de klasse H Zaterdag. Aanvang op sportpark “De Meent” is 14.30 uur.