VVA Achterberg wint met 6-1 van Musketiers

12-05-2022

Na de derby tegen Candia’66 stond op een doordeweekse dinsdag de derby tegen Musketiers op het programma. De heenwedstrijd in Elst werd door VVA Achterberg destijds met 6-0 gewonnen, maar werd de wedstrijd pas beslist in de 2de helft. Ook deze wedstrijd werd pas in de 2de helft beslist. Eindstand 6-1.

Gelijk opgaande 1ste helft
In de eerste 10 minuten van de wedstrijd kwam VVA Achterberg aardig uit de startblokken en kreeg het kansen via Gijs van Roekel (2x) en Wesley van Merkestein, maar die leidden niet tot doelpunten. Vervolgens werd het spel wat minder aan Achterbergse kant en kwam Musketiers een aantal keren gevaarlijk opzetten, maar ook zij wisten niet te scoren. In de 20e minuut kwam VVA Achterberg op een 1-0 voorsprong via een benutte penalty van Rick Degenaar, nadat Wesley van Beijnum op onreglementaire wijze was neergehaald binnen de 16-meter. Vervolgens werd het spel aan de kant van VVA Achterberg steeds slordiger en rommeliger. Geen goede aansluiting tussen de linies, elkaar moeilijke ballen inspelen, geen 2de ballen winnen en er ontstond een zekere gelatenheid. Musketiers wist makkelijk overeind te blijven, maar verzuimde om de geboden ruimte te benutten om te scoren, zodat er met 1-0 stand de rust ingegaan werd.

Het donderde even in de rust
In de 2de helft moest er dus door VVA Achterberg uit een ander vaatje worden getapt en dat werd ook even in duidelijke bewoordingen en aanwijzingen kenbaar gemaakt door trainer Dennis Koorn. Er moest meer karakter getoond worden, er moest voor elkaar gewerkt worden en de wedstrijd moest over de streep worden getrokken om de 3 punten in Achterberg te houden.
In de 2de helft zagen we een veel beter VVA Achterberg, werd er veel beter gecombineerd, was de veldbezetting veel beter en was er meer beweging in de ploeg. In de 57e minuut resulteerde dat in een 2-0 voorsprong. Een goed opgezette aanval met Melchior Onderstal en Gijs van Roekel kwam terecht bij Wesley van Beijnum, die vervolgens goed doorzette op de linkerflank en Rick Degenaar bereikte, die met een simpele voetbeweging Ilias Abba bereikte en Ilias knalde de bal achter de doelman. VVA Achterberg bleef doordrukken, maar het was Musketiers dat tegen scoorde. In de 71e minuut gaf de prima leidende scheidsrechter Wateler een strafschop aan Musketiers en deze werd onberispelijk ingeschoten door Lars van Wolde. Even leek er een verassing in de lucht te hangen, want Musketiers probeerde volop voor de gelijkmaker te gaan. Het was echter VVA Achterberg, dat in de laatste 10 minuten van de wedstrijd maar liefst 4x scoorde. Wesley van Beijnum scoorde de bevrijdende 3-1 (assist Wesley van Merkestein) en de 6-1 (assist Rick Degenaar); Rick Degenaar scoorde 4-1 (assist Ilias Abba) en 5-1 (assist Wesley van Beijnum) en zo werd het alsnog een grote overwinning voor VVA Achterberg.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Kay van der Harst, Nico van Laar, Wesley Rocourt (46e Mark van Ruiswijk), Melchior Onderstal, Bart Prins (83e Sven van den Brink), Ilias Abba, Gijs van Roekel (77e Rogier de Graaf), Wesley van Beijnum, Rick Degenaar en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 14 mei ’22 gaat VVA Achterberg op bezoek bij sv. Odijk. Deze wedstrijd op sportpark “Singelpark” begint om 14.30 uur.