Voorlopige teamindelingen (jeugd) seizoen 2014-2015

14-06-2014

De voorlopige teamindelingen voor het seizoen 2014-2015 zijn vastgesteld. De indeling wordt in de bijlage weergegeven. Om te verduidelijken hoe de indeling tot stand is gekomen, wordt onderstaand weergegeven hoe het selectieproces is verlopen. Tevens wordt aangegeven wat er bedoeld wordt met voorlopige indeling en bij wie je terecht kan bij vragen.

Het selectieproces
De afgelopen tijd hebben trainers en leiders zich druk bezig gehouden met de voorlopige indelingen van de jeugdteams voor volgend seizoen. De eerste stap was het formeren van de selectieteams (B1 tot en met F1). De vaststelling is gebeurd door de trainers van de selectieteams. Zij hebben van alle trainers en leiders van de andere teams namen van spelers doorgekregen die hiervoor in aanmerking konden komen. De trainers van de selectieteams hebben vervolgens op basis van verkregen informatie en hun eigen waarneming vastgesteld wie goed in het team past. De belangrijkste criteria bij de selectie van spelers zijn gedrag, voetbalkwaliteiten, trainingsinzet en in te vullen spelposities. Daarbij is er naast bovengenoemde criteria ook gekeken naar vriendschapsbanden. Verder geldt dat we bij het samenstellen van de teams gebonden zijn aan regels van de KNVB voor leeftijdsgrenzen. In sommige gevallen kunnen we hiervan afwijken en voor een speler dispensatie bij de KNVB aanvragen.

Voorlopige indeling
Met voorlopige indeling wordt bedoeld dat we met deze indeling aan het seizoen beginnen. Pas vanaf de 1e bekerwedstrijd (september) worden de indelingen automatisch definitief, mits anders afgesproken met de desbetreffende trainer. We kiezen voor deze methode om voor de zomer iedereen zoveel mogelijk te laten weten waar men aan toe is, maar tegelijkertijd in augustus eventueel nog wat te kunnen veranderen. Uiteraard doen we dit alleen als we hier een goede reden voor hebben, bijvoorbeeld bij instroom van nieuwe leden.

Bijzondere situaties
- Bij het meisjesteam zijn we op dit moment nog op zoek naar aanvulling om een elftal op de been te krijgen voor het komend seizoen. Flyers met het verzoek om het team te komen versterken zijn daarom verspreid op scholen. Ook via deze weg nogmaals de oproep om meiden te werven voor dit kampioenenteam! 
- Voor de C categorie zijn verschillende dispensatieaanvragen gedaan om te zorgen dat  de B niet te groot wordt en de C voldoende spelers hebben om C1, C2 en C3 te formeren. Voor de C1 geldt dat er nog 2 keepers vermeld staan. Aan het begin van komend seizoen zal hier nog een keuze in worden gemaakt. Voor de C2 en C3 geldt dat er aan het begin van komend seizoen nog een keuze zal worden gemaakt welke spelers van de C2 naar de C3 gaan. Dit geldt niet voor de spelers die in de C2 vermeld staan en dispensatie hebben.
- Bij elke leeftijdscategorie, behalve B1 junioren, zijn nieuwe spelers van harte welkom. Dus nodig vooral vriendjes en vriendinnetjes vooral uit om volgend jaar bij VVA te gaan voetballen.

Vragen & opmerkingen
Bij vragen en opmerkingen over de indeling, verzoeken we je een mail te sturen naar de technisch jeugdcoördinator (martgerrist@hotmail.com) of de jeugdvoorzitter (jcgevenblij@hotmail.com).  

Klik HIER voor de teamindelingen.

Meer nieuws
Overzicht