N.E.C. speler Ter Haar kiest voor VVA

04-06-2020

Belangstelling van Italiaanse clubs voor Rhenenaar

Door Henk Jansen

Mark ter Haar (20), oud speler van onder meer het Rotterdamse Feyenoord en het Nijmeegse N.E.C. speelt volgend seizoen als spits in de hoofdmacht van VVA Achterberg, dat in het seizoen 2020-2021 andermaal uitkomt in de 4e klasse H (West 1) van het zaterdagvoetbal. Met het aantrekken van de geboren Rhenenaar is het technisch beleid van VVA Achterberg, bij monde van Henk van van Ruiswijk, in haar nopjes. ''Met Mark ter Haar voegen we een goede speler toe aan de selectie.''

Achterberg/Rhenen - Samen met Mark komt ook broer Bart, die vorig seizoen nog het shirt van Candia'66 verdedigde, naar sportpark De Meent. Met het aantrekken van Mark ter Haar krijgt Jan Veldhuizen er een aanvaller van formaat bij. Een speler, die enige tijd geleden ook nog in de belangstelling stond van twee Italiaanse clubs, die in de Serie A uitkomen. ''Dat waren Atalanta en Lazio Roma. Een langdurige knieblessure gooide echter roet in het eten. Weg droom om in het buitenland op een goed niveau te kunnen spelen. Ik kreeg een mentale tic te verwerken. Een droom zag ik in één keer als een zeepbel uit elkaar spatten. Gelukkig heb ik in die periode veel steun aan mijn familie gehad. Ik liep de blessure op in een wedstrijd onder 19. Tijdens een ontmoeting met Ajax waarin ik een fikse blessure aan mijn linkerknie opliep. Ik heb twee seizoenen niet kunnen spelen'', aldus Mark.

Contractverlenging

De Rhenenaar, die als pupil bij Candia'66 met voetballen begon, speelde vervolgens voor de Veenendaalse clubs DOVO en GVVV. Werd darop snel ingelijfd door het Rotterdamse Feyenoord waarvoor hij twee seizoenen speelde. De kleuren van de Rotterdamse club werden vervolgens gewisseld voor die van het Nijmeegse N.E.C. Waar Mark maar liefst twaalf seizoen actief was. Bezocht doordeweeks de school voor topsporters in Nijmegen. Werd een vaste waarde in de selectie van onder 23, waarin hij twee seizoenen voor uitkwam. ''Voor mij geen contractverlenging bij de Nijmeegse club. Een beslissing die ik vanwege mijn langdurige blessure kan respecteren. Ik kijk op de periode bij N.E.C. met veel genoegen terug. Ik heb er een toptijd gehad. N.E.C. is een mooie en gezellige club. Ben nu weer fit. De knie houdt het goed. Derhalve begin ik maar een op een lager niveau weer tegen een bal te trappen. Heb gekozen voor VVA Achterberg. Na twee seizoenen niet gespeeld te hebben hoop ik weer snel mijn ritme te pakken te krijgen. En dat ik van nut kan zijn voor VVA Achterberg. Ik ben inzetbaar op veel posities. Het liefste voorin op de vleugels of in de spits. Daar hoop ik voor VVA Achterberg van betekenis te kunnen zijn. Ik heb er weer zin in'', aldus Mark. Broer Bart, die vorig seizoen nog voor Candia'66 speelde, maakt ook de overstap naar VVA. Samen voetballen en straks ook samen werkzaam in een eigen fitnessschool in het Rhenense centrum.