Voorbeschouwing vv. ’t Goy - VVA Achterberg

26-11-2021

Zaterdag 27 november a.s. gaat VVA Achterberg op bezoek bij voetbalvereniging vv. ’t Goy in de “Krommerijnstreek”. Wederom een onbekende tegenstander waar nog nooit in competitieverband tegen gespeeld is. vv. ‘t Goy heeft met ingang van dit seizoen de overstap gemaakt van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal. Daarmee kwam een einde aan bijna 60 jaar zondagvoetbal bij vv. ’t Goy. Een hele stap maar wel een stap richting een nieuwe toekomst voor het seniorenvoetbal valt er op de website van vv ’t Goy te lezen.

Volgens Bram van Hamersveld (hoofdtrainer selectie heren bij v.v. ’t Goy) is er een grote behoefte bij veel spelers om de zondag voor zichzelf vrij te hebben. “Na een drukke werkweek waarbij er ook nog 2x getraind wordt willen spelers ook tijd voor zichzelf en hun sociale leven. Hier kunnen we als v.v. ‘t Goy nu op inspelen”. Voor de dorpsclub uit ’t Goy is het natuurlijk ook veel leuker om wedstrijden te spelen tegen de regioclubs en die zijn in de 4de klasse I rijkelijk aanwezig.

vv. ’t Goy bezet momenteel de 3e plaats op de ranglijst met 17 punten en dat is 1 punt minder dan VVA Achterberg. Van de 8 gespeelde wedstrijden werden er 5 gewonnen (SVF 2-0, Bunnik’73 3-2, HDS 3-2, Schalkwijk 2-1 en Musketiers 5-1 ), 1 verloren (DEV Doorn 6-1) en werd er 2 keer gelijkgespeeld (DVSA 2-2 en Aurora 0-0). Doelcijfers zijn 19 voor en 14 tegen.

Na de 5-0 winst van vorige week op HDS heeft VVA Achterberg de koppositie overgenomen van DEV Doorn, maar DEV Doorn heeft 1 wedstrijd minder gespeeld, omdat het duel tegen SVF op het laatste moment werd afgelast (dit duel wordt ingehaald op dinsdag 7 december a.s.). Waar HDS de eerste helft nog goed tegenstand kon bieden, werd het in de 2de helft overklast. Ook zaterdag zullen de Achterbergers met 3 punten huiswaarts willen keren om koploper te blijven en al een gaatje te slaan met de concurrentie.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidrechter Dhr. W.M.A. Wennekes.

Helaas is de wedstrijd niet voor publiek toegankelijk in verband met de geldende Corona-maatregelen vanuit de overheid.

Locatie: Sportpark “De Eng” in ‘t Goy.

Aanvang: 14.00 uur