Derde wint 35e Houthakkerscup in Emmen

20-06-2014

De mannen van het derde elftal hebben vorige week de reputatie van VVA ’71 hoog gehouden. Dankzij een paar fraaie doelpunten en tot tweemaal toe winst van een beslissende strafschoppenserie werd beslag gelegd op de internationale Houthakkerscup. De 35e editie van dit seniorentoernooi werd door voetbalvereniging Drenthina in Emmen georganiseerd.

Daarmee werd opnieuw een succesvol seizoen afgesloten. Na het kampioenschap vorig seizoen werd dit jaar een niveau hoger een mooie vierde plaats behaald. Daarmee wisten de spelers de oude trainersbaas Gerie Verheijen weer eens te verrassen. En nog belangrijker: de sfeer was iedere week weer top!

Dat was vorige week in Emmen natuurlijk ook het geval. Tijdens een weekendje weg liep het al in de rust van Nederland-Spanje uit de klauwen, waarbij Dinand na de treffer van Van Persie zo blij was dat hij een nat pak haalde. Toen Oranje na rust de wedstrijd won, kon het feest niet meer stuk. Het feesten duurde tot in de vroege uurtjes, en dat was de volgende dag op het veld goed voelbaar in de benen. Gelukkig hadden we een brede selectie, waardoor we zelfs in staat waren om een sleutelbeenbreuk van Johan op te vangen. Sterkte Johan, de digitale fruitmand is voor jou!

Door twee overwinningen en twee remises werden de halve finales bereikt, waarbij een doelpunt van Len niet onvermeld mag blijven. Onze spits schoot in de beslissende poulewedstrijd de bal op fantastische wijze vanaf de middenlijn over de keeper, die duidelijk ook nog niet uitgeslapen was.

In de halve finale opereerde het derde als een stelletje Duitsers. De beste kansen waren voor KHC uit Kampen, maar door goed keeperswerk van Bart M. bleef het 0-0. Vervolgens werd in de strafschoppenserie met 4-2 gewonnen. In de finale was het US Azzuri Biasca de tegenstander. Opnieuw scoorde Len, maar in de laatste minuut maakten de Italiaans sprekende Zwitsers uit een corner gelijk. In de daaropvolgende penaltyserie trok het derde alsnog aan het langste eind, waardoor er weer reden was voor een mooi feestje in Emmen.