VVA Achterberg wint thuis van SVF Cothen

16-12-2019

Op een nat en koud Sportpark De Meent stond voor VVA Achterberg de laatste thuiswedstrijd tegen SVF Cothen op het programma. In het verleden nogal eens een stugge tegenstander. Hoewel geen sprankelende wedstrijd won VVA relatief eenvoudig met 2-0 en eindigt het als koploper in de 4e klasse H voor de winterstop.

VVA speelde zonder de afwezige Nico van Laar, die goed werd vervangen door Tim van Ginkel. Verder in dezelfde formatie als de vorige wedstrijd succesvolle wedstrijd tegen Candia. In de eerste helft was VVA de bovenliggende ploeg, maat stuitte het vaak op de compacte verdediging van SVF. Vanaf de zijkanten kwamen de voorzetten meestal niet goed door, zodat het aantal kansen beperkt was. Nadat Mike Molenaar nog van dichtbij naast schoot, tikte de goed spelende Wesley van Beynum in de 36e minuut uit een voorzet van Wesley van Merkenstein de 1-0 binnen. SVF kwam niet verder dan een paar afstandsschoten, waarbij VVA doelman Wilco Verwoerd eenmaal goed redde.

In de tweede helft een dominanter VVA waarbij er ook meer kansen kwamen. Er kwam meer ruimte op het veld, vooral via de zijkanten kwam VVA vaker goed door. Nadat er nog een zuiver doelpunt van Mike Molenaar werd afgekeurd voor buitenspel viel in de 70e minuut alsnog de 2-0. Een spits is altijd op zoek naar doelpunten en zeker Mike Molenaar. Hoewel hij momenteel wat meer kansen nodig heeft, scoorde Mike Molenaar evenals vorige week opnieuw en bepaalde de eindstand op 2-0. Het had hoger uit kunnen vallen, maar de goed keepende doelman van SVF voorkwam erger.

Voor VVA Achterberg is het winterstop, op zaterdag 25 januari start de tweede helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen Driebergen, tevens de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.

VVA heeft kampioenschap ambities en ligt op koers. Concurrent Candia verloor twee dure punten bij SVMM, Patria was wederom afgelast en loopt inmiddels 5 wedstrijden achter en zal een korte winterstop hebben.