VVA Achterberg uitgeschakeld na strafschoppen

10-06-2019

In Achterberg stond de 2e ronde van de play-offs voor een plek in de derde klasse op het programma tegen vv Voorwaarts uit Utrecht. Het werd een bijzonder spannende middag waarbij Voorwaarts via strafschoppen de winnaar werd.

Op een winderig Sportpark De Meent was het vanaf de eerste minuut een echte wedstrijd. Al in de 2e minuut kreeg Voorwaarts de eerste kans, die werd hoog over geschoten. In de 5e minuut was het VVA wat op voorsprong kwam door Wesley van Merkenstein na een prachtige actie van Yat Wing Law. Binnen enkele minuten was het al weer 1-1 door een goede aanval van Voorwaarts. In de volgende aanval schoot dezelfde Wesley van Merkenstein de 2-1 alweer binnen. Het spel golfde op en neer, uit een hoekschop viel gelijk alweer de 2-2. We waren toen 12 minuten onderweg. Beide ploegen bleven in een hoog tempo spelen, waarbij Voorwaarts in de laatste fase voor rust de betere ploeg was. Het bleef 2-2 tot de rust.

In de tweede helft ging het wederom lang gelijk op, maar vielen er geen doelpunten. Beide teams kregen mogelijkheden, de beste kans was voor Voorwaarts vlak voor tijd. Het werd ook wat grimmiger met aan beide kanten een paar gele kaarten. Er moest een winnaar komen, dus werd het 2x een kwartier verlengen. In de verlenging leek VVA iets fitter, toch scoorden Voorwaarts uit een rommelige situatie de 2-3 in de 1e verlenging. VVA toonde veerkracht en ging vol op jacht naar de gelijkmaker. De snelle aanvaller Mitchel Strijdhorst werd gebracht als extra wissel in de verlenging om extra energie in de aanval te krijgen. En met succes. Nadat de doelman van Voorwaarts een volley van Ilias Abba prachtig redde, scoorde Mitchel de gelijkmaker in de 2e verlenging. Daarna ging VVA nog vol voor de overwinning en kreeg ook nog eens twee goede kansen. Beide voor Mitchel Strijdhorst, waarmee hij zich onsterfelijk had kunnen maken. Het bleef echter bij 3-3, zodat de winnaar via strafschoppen moest worden bepaald.

De strafschoppenserie werd voor VVA een drama, de spanning was te groot. Maar liefst 4 van de 5 penalty’s werden gemist waardoor Voorwaarts die maar twee keer wisten te scoren bij de goed keepende Wilco Verwoerd toch als blije winnaar van het veld kon stappen.

Voor VVA een domper, de gewenste promotie naar de 3e klasse blijft opnieuw uit. Na afloop teleurstelling, maar ook trots op de inzet en prima wedstrijd. Voorwaarts mag de finale spelen tegen Bunnik om een plek in de 3e klasse. VVA kan het seizoen afsluiten en vooruit kijken naar het nieuwe seizoen.