VVA wint op het nippertje van Bunnik

11-11-2019

In Achterberg speelde VVA een thuiswedstrijd tegen vv Bunnik, de ploeg van trainer Harry Epskamp die vorig jaar degradeerde uit de 3e klasse en een moeizame seizoenstart kent. VVA wilde winnen na het verlies tegen Patria en een gelijkspel tegen Oranje Wit. Het werd een moeizame wedstrijd voor de Achterbergers die leek te eindigen in 0-0. In de blessuretijd viel alsnog de 1-0 uit een strafschop en pakte VVA alsnog de volle drie punten.

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op en waren beide ploegen dicht bij een doelpunt. Bunnik had de grootste kans maar eerst werd de binnenkant paal geraakt en daarna de rebound van de lijn gekopt door Kevin van Offeren. Aan de andere kant werd een kopbal van Mike Molenaar ook van de lijn gekopt en was er een goede redding van de Bunnik doelman op een inzet van Wesley van Beijnum. Daarnaast werd de Achterbergers een zuivere strafschop onthouden.

Na rust kreeg VVA langzaam meer overwicht op het veld. Toch resulteerde dit niet in grote kansen voor de Achterbergers. Ook Bunnik kwam er niet meer doorheen zodat de wedstrijd in 0-0 leek te eindigen. Vanwege meerdere blessure behandelingen werd er ruim extra tijd bijgetrokken door de soms wat warrig fluitende scheidsrechter Meier. Het was in de 95e minuut toen VVA spits Mike Molenaar goed wegdraaide bij zijn tegenstander het strafschopgebied in. Op het moment dat hij wilde uithalen werd hij aan zijn schouder onderuit getrokken. Waar de scheidsrechter in de 1e helft geen penalty gaf, legde hij de bal nu wel op de stip. Mike Molenaar schoot zelf binnen en besliste hiermee de wedstrijd in het voordeel van VVA Achterberg.

Omdat Candia overtuigend bij SV Panter won staat VVA Achterberg aan het eind van de 1e periode na 8 wedstrijden bovenaan met een gelijk aantal punten maar met een beter doelsaldo dan de Candianen. De periode is echter nog niet beslist omdat Patria pas 4 wedstrijden heeft gespeeld zonder puntverlies.

Volgend weekend is VVA Achterberg vrij. Daarna volgen wedstrijden tegen SV Panter uit, Musketiers thuis en vervolgens Candia uit. Een mooie en belangrijke serie voor de boeg dus.