VVA Achterberg sluit jaar af met gelijkspel

18-12-2022

Zaterdag 10 december ging VVA Achterberg op bezoek bij vv. Veenendaal. Een echte regioderby en dat werd het ook inderdaad. Een open wedstrijd met 2 aanvallende teams en met veel inzet en strijd aan beide kanten werd het een terechte 2-2 uitslag.

Afwezigen
Bij beide teams ontbraken er nogal wat spelers wegens schorsingen en blessures. Aan de kant van VVA Achterberg ontbrak Nico van Laar wegens een schorsing en moesten de geblesseerden Wesley van Beijnum, Jasper van Daalen, Rick Degenaar, Tim van Ginkel, Sander Keulen, Toine Korthouwer, Patrick van der Laan en Mark van Ruiswijk van de kant toekijken. Een niet gering aantal geblesseerden en daar kwam tijdens de wedstrijd ook nog een Rafael Boer bij en die zal ook 4 tot 6 weken afweizg zijn met een knieblessure. De winterstop komt dus op het juiste moment. Veenendaal moest het doen zonder trainer Tom Gesgarz, Tim van de Weerdhof en Nick van Rooijen, die allen geschorst waren.

Veenendaal kwam al in de 4e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Alfred van Doorn. VVA Achterberg herpakte zich snel een en na 8 minuten bracht Gijs van Roekel de 1-1 op het scorebord. Een mooie aanval van VVA Achterberg werd door Gijs met een fraai schot tot doelpunt gekroond. Veenendaal dacht na een kwartier op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.Beide team bleven de aanval zoeken en er ontstonden kansen over en weer. Net voor rust wist keeper Wilco Verwoerd met een knappe redding opnieuw een achterstand voor VVA Achterberg te voorkomen.

Spookachtig
Met de invallende duisternis en de mist werd het in de tweede helft een spookachtige wedstrijd waar beide teams voor de volle winst bleven gaan. Marvin van den Born zette VVA Achterberg na 55 minuten op een 1-2 voorspong met een magistrale lob over de keeper heen, maar nog geen 5 minuten later wist Veenendaal de gelijkmaker te scoren via Elco van der Klift. Even leek het erop, dat VVA Achterberg de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Eerst kopte Gijs van Roekel de bal tegen de paal en even later scoorde Wesley van Merkestein, maar dit doelpunt werd geheel onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Er ontstonden voor beide doelen nog een aantal hachelijke situaties, maar er werd niet meer gescoord. VVA Achterberg eindigt zodoende de eerste competitiehelft op een fraaie 2e plaats.