Zwaar bevochten 3-2 winst voor VVA Achterberg

06-11-2022

Zaterdag 5 november j. kwam JVC Cuijk op bezoek in Achterberg om de degens te kruisen met VVA Achterberg. In een spannende en enerverende wedstrijd trok VVA Achterberg aan het langste eind en won met 3-2. Misschien kreeg VVA Achterberg daarmee iets teveel en JVC Cuijk iets te weinig, maar de 3 punten bleven in Achterberg.

Een 9e plaats op de ranglijst voor JVC Cuijk met 4 punten uit 5 wedstrijden en 3 doelpunten voor en 12 tegen betekende niet, dat dit een ´makkie´ zou worden voor VVA Achterberg. JVC Cuijk liet dat ook meteen blijken, want het begon fel en scherp aan de wedstrijd en keeper Wilco Verwoerd moest meteen al 2x handelend optreden. De eerste grote kans was echter voor VVA Achterberg, maar helaas schoot Wesley van Beijnum de vrije trap tegen de onderkant van de lat. Nauwelijks 5 minuten later kwam JVC Cuijk weer goed weg, toen Wesley van Merkestein ten val werd gebracht, maar scheidsrechter Janssen uit Groesbeek vond de overtreding onvoldoende om voor een strafschop te fluiten. In de 38e minuut kwam JVC Cuijk op een 0-1 voorspong. Er was balverlies op het middenveld bij de Achterbergers en vervolgens werd er niet adequaat ingegrepen in de verdediging en dat gaf Ali Ozdemir de kans om keeper Wilco Verwoerd te verschalken

Trainer Koorn greep tijdens de rust in en voerde 2 wissels door. Rick Degenaar en Rafael Boer werden ingebracht om meer grip te krijgen op het middenveld en aanvallend meer te creëren. Het was echter JVC Cuijk dat meteen na rust een grote kans kreeg, maar keeper Wilco Verwoerd redde bekwaam ten kosten van een hoekschop.

Na 57 minuten spelen kwam VVA Achterberg op gelijke hoogte. Een puntgave voorzet van Wesley van Merkestein werd schitterend ingekopt door Rick Degenaar. Nog geen 5 minuten later had Rick Degenaar de 2-1 op zijn schoen, maar de bal verdween via de binnenkant van de paal het veld weer in. Even later was er een enorme mogelijkheid voor JVC Cuijk, maar spits Jordi Toonen kopte van dichtbij over het doel. Beide teams bleven strijden voor de volle winst en er was dan ook veel inzet en strijd aan beide zijden, waarbij de duels niet geschuwd werden, maar men nooit over de schreef ging. In de 69e minuut kwam JVC Cuijk wederom op voorsprong. Geklungel bij de opbouw in de achterhoede bij VVA Achterberg gaf Ali Ozdemir de mogelijkheid om zijn 2e treffer van de middag aan te tekenen. Vijf minuten later kwam VVA Achterberg weer op gelijke hoogte. Met een goede actie bracht Wesley van Beijnum de bal bij de ingevallen Marvin van den Born en die schoot onberispelijk de 2-2 tegen de touwen. Het spel bleef op en neer gaan en aan beide kanten werden kansen gecreëerd. JVC Cuijk is toch een van de betere ploegen waar tegen gespeeld is en hun manco ligt in het benutten van de kansen. Benutten van kansen is wel besteed aan Rick Degenaar, want hij bepaalde 7 minuten voor tijd de eindstand op 3-2 na een assist van Marvin van den Born. VVA Achterberg toonde veerkracht in deze wedstrijd en kwam 2 keer terug van een achterstand en bleef geloof hebben in een goede afloop. Een overwinning van het collectief en dat werd uitbundig gevierd in de kleedkamer.