Magere overwinning VVA Achterberg tegen Musketiers

02-12-2019

In Achterberg stond de tweede derby van een serie van drie op het programma tegen Musketiers uit Elst. Na de ruime overwinning bij SV Panter werd het een moeizame wedstrijd voor de Achterbergers met uiteindelijk een moeizame maar verdiende 1-0 overwinning.

Musketiers de nummer 8 uit de competitie speelde met een jonge ploeg en begon fel aan de wedstrijd. Bij VVA waren doelman Wilco Verwoerd en Kevin van Offeren weer terug van blessures. Nico van Laar zat weer op de bank. VVA speelde slordig en was niet in staat om overtuigend het spel te maken. Toch kreeg het een paar kansjes. Eerst was het buitenspeler Erik Elings die nog op de Elster doelman stuitte, in de 19e minuut was de andere buitenspeler Wesley van Beynum attent bij een onachtzaamheid in de verdediging van Musketiers en goed binnenschoot. Op enkele corners na creëerde VVA verder geen kansen en was 1-0 de ruststand.

Ondanks een donderspeech van trainer Jan Veldhuizen in de rust ook in de 2e helft een heel matig VVA. Het positieve was dat er geen kansen worden weggegeven, maar aanvallend was het ver onder de maat. De beste kans was vlak voor tijd nog voor Mike Molenaar, zijn kopbal ging over.

Het bleef bij 1-0 waarmee ook de volle drie punten in Achterberg bleven. Volgende week de topper bij Candia op de Grebbeberg zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur.