Voorbeschouwing VVA Achterberg – sv. Candia’66

06-05-2022

Zaterdag 7 mei a.s. staat de derby VVA Achterberg tegen Candia’66 op het programma. Twee ploegen die nog volop strijden om de prijzen, want VVA Achterberg doet mee om het kampioenschap en promotie naar de 3de klasse en Candia’66 wil graag via een (vervangende) periodetitel zich plaatsen voor de nacompetitie en daarin promotie naar de 3de klasse bewerkstelligen.

Op zaterdag 23 oktober ’21 speelden Candia’66 en VVA Achterberg 1-1 (doelpunten van Daan Achterberg en Jorn Hiensch) gelijk in een meer spannende dan goede wedstrijd. Daarna verspeelde Candia’66 veel punten en werd trainer Dick Boon ontslagen en opgevolgd door Harrie Epskamp. De trainerswissel wierp zijn vruchten af, want uit de 11 gespeelde wedstrijden onder leiding van de nieuwe trainer werden 22 punten behaald en is Candia’66 bezig aan een opmars op de ranglijst.

VVA Achterberg leed zaterdag jl. een smadelijke nederlaag uit bij SV Panter en zal zich willen revancheren van het puntverlies. Een nieuwe uitglijder kan het zich niet permitteren, want DEV Doorn ligt natuurlijk op de loer om de koppositie over te nemen. Waar het scorend vermogen de afgelopen weken niets te wensen overliet, bleek dat tegen SV Panter toch een probleem. Er werden de nodige kansen gecreëerd, maar er werd slechts 1x gescoord.

Afgelopen week werd er nagepraat over de nederlaag tegen SV Panter, werd er prima getraind en keerden een aantal geblesseerde spelers weer terug op het trainingsveld.

Bij de wedstrijd VVA Achterberg – Candia’66 is Jealynn van Merkestein de Pupil van de Week.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidrechter Dhr. C. Grupstra uit Amersfoort.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur