Wedstrijdverslag VVA Achterberg 2 - Woudenberg 3

11-11-2018

Vandaag stond er een uitwedstrijd in en tegen Woudenberg op het programma. Woudenberg 3 was de gastheer op deze regenachtige zaterdag. Als er vandaag gewonnen zou worden , zou dat sinds 3 jaar zijn dat er 3 keer achter elkaar gewonnen word.

Vooraf rekenden we ons al rijk, in de Wedstrijdzaken App stond dat we op het hoofdveld zouden spelen, echter speelden we op veld 5. Ook wil ik de supporters(familie van Hunnik,Adri van der Laan,Wim van Roekel, ouders Toine Korthouder, en de vader van Ivo van Ginkel) die ons in Woudenberg kwamen steunen bedanken. Nu over de wedstrijd. We begonnen vandaag in de volgende opstelling:

Vanaf minuut 1 tot het einde van de wedstrijd hadden onze mannen het initiatief. Woudenberg werd terug gedrukt en kwam er niet aan te pas. Toch duurde het vrij lang voordat er gescoord zou worden.
Pas na zo'n half uur spelen werd er uiteindelijk gescoord. Robin Van Hunnik kreeg de bal 25 meter van de goal speelden heel fraai een aantal verdedigers uit en ronde beheerst af. Met deze stand gingen we ook aan de thee.

Na rust hetzelfde spelbeeld, onze mannen waren heer en meester. Onze mannen lieten de bal gaan en de tegenstander kon niks uitrichten. In de 52e minuut had Mitchel ons op 0-2 moeten schieten. Mitchel werd in de as aangespeeld omspeelde een speler en hoefde de bal alleen nog maar langs de keeper te schieten. Helaas was hij niet koelbloedig en schoot hij de bal over. Na een uur spelen word Dennis gewisseld omdat hij wat pijntjes had. Kylian is zijn vervanger.

In de 70ste minuut komen we op 0-2. Een vrije trap van Bart werd door een verdediger van Woudenberg in eigen doel gekopt. Filip had wat van de lies en verliet in de 72e minuut het veld.Tim kwam voor hem in het veld. Tim ging rechtsbuiten spelen en Jacco kwam naast Desley op het middenveld te spelen. Onze mannen bleven gas geven en dat resulteerde ook in de 0-3. Jacco gaf een geweldige assist over 25 meter op Mitchel die 1-1 de keeper kwam. Waar Mitchel eerder faalde in de afronding , schoot hij de bal nu wel langs de keeper in het doel. Met deze tussenstand en met nog zo'n 10 minuten te spelen, bleven de mannen gas geven. Het harde werken werd beloond want het ook nog 0-4. Mitchel werd gevloerd in het zestien meter gebied en de scheidsrechter floot voor een strafschop.Bart ging achter de bal staan en wist vanaf de penaltystip de bal tegen het net te schieten.

Dit was ook de eindstand.
Ondanks dat het voetballend nog veel beter kan, was het een erg goede overwinning. Er werd gestreden voor iedere bal en daardoor werd Woudenberg niet of nauwelijks gevaarlijk.
Doordat onze concurrenten, Bunnik en Odysseus, voor de 2e plaats vandaag verloren hebben, stijgen we 2 plaatsen en staan we nu op de 2e plaats. De laatste weken is er een goede teamspirit, er wordt voor elkaar geknokt en bij vlagen ook goed gevoetbald. Laten we proberen dit vast te houden en zo lang mogelijk mee te blijven doen voor de bovenste plaatsen.