VVA wint met 5-2 van SVMM

13-05-2019

Een periode van drie weken zonder wedstrijden heeft VVA Achterberg goed gedaan. Onder leiding van de nieuwe trainer Jan Veldhuizen werd er fanatiek getraind en lijkt het plezier in de groep weer terug te komen. Ondanks het gemis van een handvol geblesseerden speelde VVA een goede wedstrijd wat resulteerde in een duidelijke 5-2 overwinning tegen SVMM.

VVA startte voorzichtig en liep binnen 5 minuten al tegen een 0-1 achterstand aan toen de eerste aanval van SVMM goed werd afgerond achter VVA doelman Wilco Verwoerd die na enkele goede wedstrijden een basisplaats heeft verworven ten koste van Nick van der Linden.

Ondanks de achterstand bleef VVA rustig en speelde zichzelf weer terug in de wedstrijd. In de 16e minuut schoof Youri Schouten de 1-1 binnen. In de 33e minuut kopte Wesley van Merkenstein een prachtig genomen vrije trap van Yat Win Law binnen. Twee minuten later werd het 3-1 door de jonge aanvaller Robin van Hunnik. VVA kreeg nog enkele goede kansen, maar ging met 3-1 de rust in.

Na rust was het bij VVA allemaal iets minder, SVMM kwam er wat vaker uit en kreeg zelfs kansjes. VVA verzuimde de 4-1 te maken, de doelman en de lat stonden in de weg. In de 83e minuut leek het nog spannend te worden, toen een van richting veranderd schot van SVMM binnenviel. De goed ingevallen Mitchel Strijdhorst miste eerst nog een kans, maar scoorde vervolgens uitstekend de 4-2 en 5-2 voor de Achterbergers.

Voor VVA Achterberg een goede en belangrijke overwinning. Door het verlies van Lienden en Achterveld kan VVA de 2e plaats bijna niet meer ontgaan en is hiermee dan verzekerd van nacompetitie.

Komende week staat een uitwedstrijd bij Achterveld op het programma, de week erop speelt VVA thuis tegen Uchta.