Voorbeschouwing VVA Achterberg – sv. Odijk

23-09-2021

Zaterdag 25 september ’21 wordt door het vlaggenschip van VVA Achterberg de 1ste competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022 afgewerkt. De laatste competitiewedstrijd dateert alweer van 10 oktober ’20 toen VVA Achterberg op de Grebbeberg Candia’66 met 3-1 te sterk was en we vervolgens de competitie stilgelegd zagen worden (voor het 2de seizoen op rij) wegens alle Covid-19 perikelen. Laten we hopen, dat we het huidige seizoen verstoken blijven van dergelijke maatregelen en we een volwaardige competitie kunnen afwerken.

VVA Achterberg behoort ook dit seizoen wederom tot de favorieten om in de top te eindigen. Daarnaast hebben Candia’66, DEV Doorn en Musketiers ook hun ambities en kunnen HDS en Bunnik’73 wellicht tot de outsiders gerekend worden voor de topposities.

Na een aantal weken voorbereiding met veel trainingen, oefenwedstrijden en bekerwedstrijden komt zaterdag a.s. Sport Vereniging Odijk op bezoek in Achterberg. Sv. Odijk is opgericht in 1962 en komt sinds het seizoen 2018-2019 uit in het zaterdagvoetbal, terwijl het daarvoor in de zondagcompetitie speelde. VVA Achterberg en sv. Odijk kwamen elkaar tot nog toe 3 keer tegen in het veld. In het seizoen 2018-2019 won VVA Achterberg met 2-1 in de nacompetitie van de Odijkers en in het seizoen 2019-2020 wist VVA Achterberg 2 keer te winnen in competitieverband (in Odijk met 2-5 en in Achterberg met 2-0.)

In de selectie van VVA Achterberg zijn ten opzichte van vorig seizoen een aantal wijzigingen waar te nemen. Dion van der Laan heeft in de staf als assistent-trainer de plaats ingenomen van de vertrokken Jeroen Laros en Rick Degenaar (SDC Putten), Jorn Hiensch (vv. Bennekom) en Melchior Onderstal (vv. Bennekom) zijn nieuwe spelers in de A-selectie. Daarnaast zijn de talenten Sven van den Brink en Jasper van Daalen doorgestroomd vanuit de jeugd/2de elftal naar de A-selectie.

VVA Achterberg kan zaterdag a.s. aantreden met een nagenoeg fitte selectie en zal er alles aan doen om de punten in Achterberg te houden.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. M. Ezanagui.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg

Aanvang: 14.30 uur