Dion van der Laan wordt assistent-trainer bij VVA Achterberg

19-01-2021

Dion van der Laan (31) volgt Jeroen Laros op als assistent-trainer bij VVA Achterberg. Nadat Jeroen had aangegeven aan het einde van dit seizoen te stoppen bij VVA Achterberg, ging de Technische Commissie op zoek naar een geschikte opvolger en kwamen zij tot overeenstemming met Dion.

Dion is geen onbekende in Achterberg. Dion begon op 5-jarige leeftijd met voetballen bij VVA’71 en doorliep alle jeugdelftallen waarna hij vervolgens de stap naar het 1ste elftal zou maken. Vanwege een ernstige knieblessure moest hij het actieve voetbal vaarwel zeggen en ging hij verder als jeugdtrainer bij VVA’71. Daar behaalde hij fraaie resultaten en een aantal kampioenschappen. VRC hengelde hem vervolgens binnen als jeugdtrainer van de O15-1 en met dit elftal werd hij kampioen en won hij de KNVB-beker. Daarna volgde de overstap naar DOVO en werd hij met O13-1 in het 1e jaar kampioen in de Hoofdklasse met promotie naar de 3de Divisie en het jaar daarop werd promotie naar de 2de Divisie bereikt. Op dit moment is hij Hoofd Scouting Jeugd bij DOVO. Dion is in het bezit van UEFA-C.

Reactie van Dion. “Ik ben blij om weer terug te keren op sportpark “De Meent” en kijk uit naar de samenwerking met Jan Veldhuizen. Jan heeft natuurlijk heel veel ervaring in de top van het amateurvoetbal en heeft in zijn carrière al heel veel meegemaakt. Van zijn inzichten en ervaringen kan en wil ik natuurlijk veel leren om mezelf verder door te ontwikkelen naar een goede seniorentrainer. Ik ben heel blij dat VVA Achterberg mij die kans biedt”.

De TC-leden Henk van Ruiswijk en Roef van Beijnum zijn erg blij met de aanstelling van Dion. “De afgelopen jaren zijn we al een aantal keren bezig geweest om Dion terug te halen naar VVA Achterberg, maar Dion wilde eerst nog ervaringen opdoen bij andere clubs. Nu was voor beide partijen de tijd rijp om weer met elkaar in zee te gaan. Dion is een jonge, enthousiaste, gedreven en talentvolle trainer die zich verder wil ontwikkelen binnen het seniorenvoetbal. Ook een jongen van de club en als we ook zien, dat er steeds meer Achterbergse jongens in het elftal spelen is ook de aanstelling van Dion een goede ontwikkeling voor VVA Achterberg”.