Hervatting competitie met Bennekom – VVA’71

17-01-2014

Het eerste elftal begint zaterdag aan de tweede helft van de competitie. Op het programma staat gelijk een regio derby. In Bennekom wordt om 15.00 uur op sportpark De Eikelhof aangetreden tegen vv Bennekom. Een wedstrijd tussen 2 middenmoters maar kijkend naar de stand ook gelijk een cruciale wedstrijd. Beide ploegen hebben uit 13 wedstrijden 17 punten met Bennekom een licht voordeel qua doelsaldo. VVA’71 kende een behoorlijke competitiestart maar de laatste 3 wedstrijden van de eerste helft gingen verloren. Het is dus zaak dat de formatie van trainer Henk van de Pol de draad weer oppakt. Bennekom kende een hele matige start maar herpakte zich gaandeweg de eerste competitiehelft. Afgaande op de verrichtingen van Bennekom in thuiswedstrijden en van de Achterbergers in uitwedstrijden tot nu toe dit seizoen dan lijkt de thuisploeg favoriet. Uit de 7 tot nu toe gespeelde thuiswedstrijden werden 16 punten (en dus 1 punt uit!) behaald. Alleen van Ajax werd thuis verloren. VVA’71 wist in de 7 gespeelde uitwedstrijden echter tot nu toe slechts eenmaal tot winst gekomen. In de blessuretijd werd in Woerden Sportlust ’46 verslagen. Bij VVA’71 zullen Arnaud Weideman (langdurig geblesseerd), Jasper Bolland (hamstring blessure) en Christy Bonevacia (schorsing) ontbreken. Eerder werd in de winterstop al afscheid genomen van de voortdurende met blessures kampende Geoffrey Meye. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd vv Bennekom – VVA’71 in een 1-1 gelijkspel. Lukt het ook dit jaar om minimaal een punt mee terug te nemen naar Achterberg dan zou dit al een mooi begin zijn van de tweede competitiehelft.