Voorbeschouwing WAVV - VVA Achterberg

24-11-2022

Zaterdag 26 november a.s. gaat VVA Achterberg op bezoek in Wageningen om daar de wedstrijd te spelen tegen WAVV. Wederom een regioderby en ditmaal bij een vereniging die al jaren gastheer is van de “Wageningen-Cup”, waar we graag komen en waar het altijd gezellig en goed vertoeven is. Desalniettemin zal het 1e elftal eerst proberen de 3 punten te bemachtigen voordat het de gezelligheid in het WAVV-clubhuis gaat opzoeken.

De Wageningse Arbeiders Voetbal Vereniging is opgericht op 21 november 1925 en vierde afgelopen week haar 97e verjaardag. Tot een aantal jaren terug speelde het voornamelijk in het zondagvoetbal waar het de laatste jaren op 1e en 2e klasse niveau uitkwam, maar in 2020 werd het zondagvoetbal met een standaardelftal vervroegd vaarwel gezegd. Sinds 2019-2020 was WAVV al met een standaard elftal op zaterdag gestart en een aantal spelers maakten toen ook de overstap van het eerste zondag elftal naar het zaterdag elftal.

Vorig seizoen werd WAVV met grote voorsprong kampioen in de 4de klasse Oost en promoveerde het net als VVA Achterberg naar de 3de klasse. Daarin presteert het prima en bezet het samen met SKV en Blauw Geel’55 de 3e plek op de ranglijst. Uit 8 wedstrijden werden 11 punten behaald, maar de achterstand op nr. 2 VVA Achterberg is al wel 10 punten en WAVV zal dan ook proberen om die achterstand niet groter te laten worden. Daarnaast zullen ze de 3-1 nederlaag van vorige week bij buurman ONA’53 willen wegpoetsen. Meest bekende spelers bij WAVV zijn de veel scorende aanvaller Davey Jansen en de technisch zeer begaafde verdediger en aanvoerder Luc Dolphijn. Trainer Moslin Adnane is inmiddels aan zijn 4e seizoen bezig bij WAVV.

VVA Achterberg zal met de volle winst terug willen keren naar Achterberg om in het spoor van ESA te blijven. Tot nog toe is er een geweldige serie neergezet met 21 punten uit de laatste 7 wedstrijden en dat is als promovendus boven verwachting. Afgelopen zaterdag werd een prima wedstrijd tegen SKV op de mat gelegd met een 3-1 winst als resultaat. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen als er iets zorgvuldiger met de vele kansen omgesprongen was.

Voor een aantal VVA’ers zal deze wedstrijd ook speciaal zijn, omdat zij een WAVV verleden hebben. In de eerste plaats natuurlijk speler Marvin van den Born. Marvin heeft een geweldige staat van dienst bij WAVV, is een kind van de club en speelde meer dan 250 wedstrijden voor de eerste elftallen van WAVV. Assistent scheidsrechter Jan van Beijnum speelde als aanvaller een aantal jaren in het eerste elftal en teammanager Adri van der Laan doorliep o.a. alle jeugdelftallen bij WAVV en speelde daarin o.a. samen met de huidige WAVV-voorzitter Tonnie Bongers.

Kortom, naast de strijd om de punten, zal er ook weer een weerzien zijn met vrienden en bekenden.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Joop Visser uit Arnhem.

Locatie: Sportpark “Van Ketwich Verschuur” te Wageningen.
Aanvang: 14.30 uur


Meer nieuws Overzicht