Eerste elftal loopt opnieuw in slotfase averij op

25-01-2014

Tegen het wisselvallig presterende sv Huizen heeft VVA’71 de punten niet thuis kunnen houden. Onder leiding van scheidsrechter Oudijk die duidelijk een offday had begonnen de Achterbergers voortvarend. Met Christy Bonevacia terug na een schorsing, wat ten koste ging van Nico van Laar, werd gelijk het initiatief genomen en al binnen een minuut was Marc Harlaux dicht bij een treffer. In de 6e minuut was de volgende doelrijpe kans toen Siemen Eijkemans in vrije scoringspositie voor de sv Huizen doelman verscheen. De gasten waren zeker niet gekomen om het initiatief te nemen en speelde erg behoudend. In de 17e minuut werd volkomen terecht de leiding genomen toen een prima aanvalsopzet koelbloedig door Siemen Eijkemans werd afgerond. Ondanks dat niet van hoogstaand spel sprake was bleef VVA’71 de betere ploeg in de eerste helft wat in de 39e minuut resulteerde in een tweede treffer. Nu was het Matthijs Boom die een afgeslagen cornerbal oppikte en van afstand de bal onhoudbaar achter de Huizen goalie werkte. In plaats van door te drukken en de voorsprong verder op te voeren nam de formatie van trainer Henk van de Pol daarna gas terug. Met als resultaat dat sv Huizen nog voor rust met een goede treffer de achterstand tot 2-1 wist te verkleinen. De tweede helft werd een rommelige vertoning met matig spel van beide kanten. Hoewel het spel wat op en neer golfde met aan beide kanten enige mogelijkheden leek het erop dat niet meer gescoord zou worden. De tweede helft kenmerkte zich alleen door de hoofdrol die scheidsrechter Oudijk opeiste. Zonder dat de wedstrijd er ook maar enige aanleiding toegaf gingen maar liefst 5 spelers van VVA’71 op de bon terwijl aan sv Huizen geen enkele speler tegen een gele kaart opliep. Naast een wel zeer willekeurig optreden was er nu dus eens echt sprake van een ‘uitfluiter’. Voor trainer Henk van de Pol was op een gegeven moment de maat vol. Toen Siemen Eijkemans, na ten val te zijn gebracht in het strafschopgebied, een gele kaart kreeg in plaats van een strafschop maakte de trainer hier een opmerking over. Dit leverde hem een waarschuwing op en zonder dat nadien nog van enig commentaar of wangedrag sprake was volgde er vervolgens de rode kaart voor de verbouwereerde oefenmeester. Dat het uiteindelijk in blessuretijd nog 2-2 werd riep de Achterbergse ploeg, zoals reeds een aantal keren eerder dit seizoen, echter wel volledig op zich zelf af. Verzuimd werd de wedstrijd gewoon simpel en slim uit te spelen. Nu leidde in de 92e minuut een verkeerde pass balbezit voor sv Huizen op. Siemen Eijkemans kwam in het eigen strafschopgebied zijn verdediging ten hulp en werd ten val gebracht. In plaats van een vrije bal oordeelde de scheidsrechter dat het een corner moest worden. En uit deze cornerbal viel uiteindelijk alsnog de gelijkmaker. Waardoor net als in de heenwedstrijd sv Huizen opnieuw lucky een gelijk spel behaalde dankzij een late goal. Na de goal klonk gelijk het eindsignaal en ging VVA’71 met een kater de kleedkamer in. Opstelling: Nicholas Skverer, Nick Vijlbrief, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Mourad Marbouh, Rogier Gerritsen, Christy Bonevacia, Matthijs Boom (Nico van Laar), Marc Harlaux, Gerrit Bartels (Clint van der Wal), Siemen Eijkemans.