VVA wint overtuigend van koploper Lienden

28-10-2018

In Achterberg stond de topper tussen VVA Achterberg en koploper FC Lienden op het programma. De kleine ‘zaterdagbroer’ van het grote Lienden was nog zonder puntverlies na zes wedstrijden en ook de afgelopen jaren een lastige opponent voor de Achterbergers.

VVA was gebrand op een overwinning, ook Lienden wilde ten koste van alles niet verliezen. Hiermee stond alles op scherp voor een mooie derby en onder een schraal zonnetje werd er afgetrapt voor het oog van enkele honderden toeschouwers. Het werd een goede wedstrijd voor de Achterbergers, waarbij er achteraf gezien van enige spanning geen sprake was.

VVA begon overtuigend en zette veel druk, Lienden trok zich zoals verwacht terug en probeerde VVA het voetbal te beletten. VVA was vanaf het begin beter, zonder tot hele grote kansen te komen. Lienden kwam slechts sporadisch op de helft van VVA, en loerde op dat ene kansje.

Tussen de 32 en 35e minuut werd de wedstrijd uiteindelijk bepaald. In de 32e minuut werd de score geopend door Dwight Keeldar die een goede voorzet van Wesley van Merkesteijn prima aannam en vervolgens beheerst afrondde. Een minuut later kreeg Erik Elings van de prima leidende scheidsrechter Appel uit Hilversum terecht rood voor natrappen. Gelijk erna scoorde VVA de 2-0 door Toine Korthouwer die een afvallende bal na een cornerbal vol overtuiging binnenschoot. Feitelijk was de wedstrijd toen gelopen. De 2-0 ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand te worden. Het verwijt wat aan VVA te maken viel was dat er niet meer werd gescoord. Want hoewel het spel misschien wat minder was, waren er in de 2e helft legio kansen. Met name Dennis Veer was ongelukkig in de afronding. Lienden daarentegen was niet bij machte om ook maar één kans te creëren, niet met 11 man en zeker niet met 10 man.

Al met al een overtuigende overwinning voor VVA Achterberg wat hiermee Lienden achterhaalt en op een gedeelde 2e plaats op de ranglijst terecht komt. Komende week staat voor VVA Achterberg een uitwedstrijd bij Musketiers in Elst op het programma, aanvang 14:30 uur.