Pakt eerste elftal na 2 gelijke spelen de volle winst tegen SDC Putten?

09-12-2014

Zaterdag staat voor VVA’71 en SDC Putten de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. En geen onbelangrijke, want beide ploegen willen na twee wedstrijden zonder winst wel weer eens de drie punten pakken om vervolgens met een goed gevoel de feestdagen in te gaan.VVA’71 heeft sinds de koppositie werd gepakt twee keer gelijk gespeeld. Onnodig, waardoor een mooie kans om afstand op de ranglijst te nemen verspeeld werd. Of is de formatie van trainer Johan de Man niet bestand tegen de druk van koploper, en dus favoriet zijn. Of was tegen zowel NSC Nijkerk als vv Montfoort sprake van onderschatting. Deze wedstrijd tegen SDC Putten zal echt gewonnen moeten worden als de Achterbergers als winterkampioen de eerste competitiehelft willen afsluiten. Maar concurrenten als ODIN’59 en SteDoCo liggen als belangrijkste achtervolgers op de loer. Verlies kan ook zo maar een duikeling naar de vierde plek op de ranglijst tot gevolg hebben.
Met SDC Putten treft VVA’71 een tegenstander die ook op zoek is naar succes en eerherstel. Met een tiende plek op de ranglijst staan de gasten beneden hun niveau. De 16 punten uit 12 wedstrijden zijn overigens slechts zes punten minder dan VVA’71. Wat nog eens benadrukt hoe dicht het dit seizoen in de hoofdklasse A bij elkaar ligt. De laatste twee wedstrijden, tegen SteDoCo en NSC Nijkerk, werden door SDC Putten verloren waarbij vooral het verlies thuis in de derby tegen de buren uit Nijkerk een teleurstelling was. De ploeg van de sympathieke en kundige trainer Bert van Hunenstijn, bezig aan zijn derde seizoen in Putten, heeft echter meer in haar mars. Wat bewezen werd met de winst op ODIN’59, Montfoort en Jodan Boys en de knappe gelijke spelen tegen DOVO en Bennekom. En ook vorig jaar had VVA’71 de handen meer dan vol tegen de altijd aantrekkelijk spelende ploeg. Thuis werd met maar liefst 0-3 verloren en uit in Putten werd het in een bizarre pot, met een negatieve hoofdrol voor de scheidsrechter, 3-3. Kortom, een interessante en hopelijk ook aantrekkelijke wedstrijd wacht de supporters in Achterberg op deze donkere zaterdag in december. Bij VVA’71 is Christy Bonevacia weer beschikbaar voor de wedstrijdselectie na zijn schorsing terwijl de pinkblessure van doelman Jaimy Schaap praktisch genezen is waardoor de goalie na de winterstop weer kan aansluiten.
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter L.J. Duarte en Youri van Ginkel van de E2 pupillen is pupil van de week.

Meer nieuws Overzicht