De wedstrijd van zaterdag

25-09-2014

A.s. zaterdag staat op sportpark De Meent de competitiewedstrijd tussen VVA’71 en rkav Volendam op het programma. Het eerste elftal heeft afgelopen zaterdag met de 1-4 winst bij Achilles Veen het eerste zoet van een competitiezege dit seizoen mogen smaken. Hetzelfde geldt voor de gasten van zaterdag uit Volendam die NSC Nijkerk met maar liefst 7-3 oprolden. Een opmerkelijke uitslag na de eerste 2 competitiewedstrijden respectievelijk met 0-2 (Stedoco) en 3-1 (SDC Putten) te hebben verloren. De palingdorpsbewoners zijn over het algemeen slow starters in de competitie maar lijken nu al snel in goeden doen te komen. Ook afgelopen seizoen was het begin allerminst overtuigend maar uiteindelijk werd aan het eind van de rit wel een eindklassering boven VVA’71 bereikt. Nieuwe gezichten in de selectie van dit seizoen zijn o.a.Stefan Plat van FC Volendam en Jaap Tol van de zondagtak van de Volendamse club.
De welkome zege van het team van trainer/coach Johan de Man in Veen zal ook in het  roodblauwe VVA’71 kamp voor het nodige zelfvertrouwen hebben gezorgd. Waarbij hopelijk lering wordt getrokken uit de zwakke beginfase afgelopen zaterdag. Gelukkig was de opgelopen schade te repareren maar zo vanzelfsprekend zal dit niet altijd zijn.
De wijdbroeken, zoals de gasten van zaterdag ook wel worden genoemd, staan bekend om het technisch verzorgde spel wat betekent dat er naast initiatief en dominant spel ook inzet, concentratie en passie nodig is om een goed resultaat te halen. Vorig seizoen ging de thuiswedstrijd met 4-1 gewonnen, echter in Volendam werd een 2-0 nederlaag geleden. Kijkend naar de ranglijst na 3 wedstrijden dan kent deze wedstrijd al gelijk enig belang. Want winst betekent aanhaken bij de subtop en bij verlies is nadrukkelijker het rechterrijtje in beeld. De technische staf zal nog niet over Christy Bonevacia kunnen beschikken na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Jodan Boys. Verder is Matthijs Boom nog altijd afwezig. Voor de rest kan er uit een vrijwel complete selectie geput worden. De wedstrijd VVA’71 – rkav Volendam begint zaterdag om 15.00 uur op sportpark De Meent.

Meer nieuws
Overzicht