Voorbeschouwing sv. Houten - VVA Achterberg

14-09-2023

Zaterdag 16 september a.s. gaat VVA Achterberg op bezoek bij sv. Houten voor de laatste wedstrijd in de poulefase van de bekercompetitie. Beide teams hebben de eerste 2 wedstrijden verloren en kunnen zich niet meer plaatsen voor de knock-out fase, dus zullen zaterdag a.s. strijden om de 3e plaats in de poule. Het geeft wel een goede gelegenheid om nog net voor de competitiestart wat dingen uit te proberen en met een goed gevoel de 1e competitiewedstrijd in te gaan.

sv. Houten kroonde zich afgelopen seizoen tot kampioen in de 3e klasse D en voerde een verbeten gevecht uit om de titel met concurrent sv. Nieuw Utrecht. sv. Houten trok aan het langste eind en eindigde met 2 punten voorspong als kampioen. In de nacompetitie wist concurrent sv. Nieuw Utrecht alsnog promotie te bewerkstelligen en is het komende seizoen ingedeeld in dezelfde 2e klasse B als VVA Achterberg.

sv. Houten is een grote club en beschikt over 12 seniorenteams, ruim 50 jeugdteams en een grote afdeling met vrouwen en meisjesvoetbal en heeft sportpark “Oud Wulven” als thuisbasis.

Het verloor in deze bekercompetitie met 3-0 van SVL en afgelopen zaterdag met 3-2 van SO Soest. Bekende spelers bij sv. Houten zijn de 44-jarige Brayton Biekman ((oud-prof bij oa. FC den Bosch en Excelsior en tevens oud-speler van oa. DOVO, Bennekom, DFS Opheusden en FC Lienden) en Mitchel de Vaal o.a. ex-SVL en ex-GVVV.

VVA Achterberg manifesteerde zich prima in beide bekerwedstrijden, maar wist zichzelf niet te belonen. Zowel tegen SO Soest als SVL deed men niet onder voor de tegenstander, maar miste het teveel kansen om aanspraak te maken op de winstpunten. De spelers & staf hebben nu nog 2 wedstrijden te gaan om zich goed voor te bereiden op de 1e competitiewedstrijd bij CJVV in Amersoort, want naast de bekerwedstrijd van komende zaterdag speelt het dinsdag 19 september ’23 een oefenwedstrijd bij ONA’53 in Wageningen.

De wedstrijd sv. Houten - VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Jurgen van den Hazel uit Hilversum.

Locatie: Sportpark “Oud Wulven” te Houten.
Aanvang: 14.00 uur