Voorbeschouwing VVA Achterberg – WAVV

20-04-2023

Zaterdag 22 april a.s. staat de thuiswedstrijd en tevens kraker en regioderby tegen het Wageningse WAVV op het programma en kan ons 1ste elftal de kater van de gevoelige nederlaag van vorige week tegen SKV proberen weg te spoelen. Een terechte nederlaag, omdat VVA Achterberg in de eerste helft van die wedstrijd een slechte vertoning op de mat legde en de opgelopen 2-0 achterstand niet meer kon ombuigen in de 2e helft. Door deze nederlaag en het gelijkspel van ESA, is ESA qua punten (38) weer op gelijke hoogte gekomen, maar is ESA op doelsaldo weer koploper. Bij een gelijk puntenaantal in de eindstand is het doelsaldo doorslaggevend.

WAVV heeft net als VVA Achterberg een prima seizoen in de 3e klasse. Beide clubs behaalden vorig seizoen het kampioenschap in de 4e klasse en hebben nu een top 3 klassering in de 3e klasse.

In de heenwedstrijd op 26 november vorig jaar verloor VVA Achterberg met 3-2 van de Wageningers. Wesley van Merkestein en Nico van Laar zorgden voor de Achterbergse doelpunten, terwijl Luc Dolphijn, Guus Arndts en Sem de Leeuw voor WAVV doeltreffend waren. VVA Achterberg controleerde destijds de 1e helft en verzuimde de kansen om te zetten in doelpunten, maar verloor de wedstrijd in de tweede helft op inzet, karakter en strijdlust. Zover mag het zaterdag a.s. niet komen, want winst is noodzakelijk om zicht te blijven houden op het kampioenschap. WAVV is winnaar van de 2e periode, maar kan ook nog aanspraak maken op de titel. Met nog 3 wedstrijden te spelen is de achterstand op ESA en VVA Achterberg 5 punten, dus alles is nog mogelijk. WAVV zal het wel moeten doen zonder terriër Lars Dolphijn, die geschorst is vanwege 5 gele kaarten. Lars was in november jl. de uitblinker bij de wedstrijd in Wageningen.

VVA Achterberg zal zaterdag a.s. vanaf het begin scherp, geconcentreerd en vol overgave de strijd aan moeten gaan om de 3 punten in Achterberg te houden. Met nog 3 finales te gaan, blijft de spanning nog volop aanwezig.

De wedstrijd VVA Achterberg tegen WAVV staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Martin Schuhmacher uit Ermelo.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur

Meer nieuws
Overzicht