Wedstrijdverslag VVA’71 F1 – HDS F2

22-03-2014

Een koude wind en wederom voetballen op gras, deze keer tegen HDS uit Leersum. De uitwedstrijd was geëindigd in een 1-9 overwinning, dus er werd wel vanuit gegaan dat er wederom dik zou worden gewonnen. Niet alleen door de spelers, maar zeker ook door de ouders…
Ronald de trainer zette de heren op scherp door een forse preek voor de wedstrijd (aan de spelers, niet aan de ouders overigens). Dit was hard nodig om te waken voor onderschatting. Ook bij HDS werden de spelers streng geïnstrueerd met tactische aanwijzingen.
Er werd 8 tegen 8 gespeeld omdat beide teams 2 wissels hadden. Dit is normaal niet gunstig voor een aanvallende partij omdat er minder ruimte op het veld komt, maar VVA gaf hier niets om. Er werd bijzonder scherp begonnen  met binnen 3 minuten al twee doelpunten van Luca en een doelpunt van Allan. Toen Daan vervolgens ook nog een lucky scoorde door een foutje van de keeper, leek er een monsterscore aan te komen. Complimenten echter voor HDS die goed hun best bleven doen in plaats van de kopjes te laten hangen. Dit werd zelfs beloond met een doelpunt, waardoor het 4-1 werd. VVA probeerde te blijven voetballen en de tegenstander met goed overspelen uit te spelen. Dit lukte regelmatig, maar resulteerde niet in doelpunten. HDS verdedigde dapper en hield de schade de eerste helft beperkt tot 4-1.
Na rust werd er bij VVA van keeper gewisseld, Cas mocht meevoetballen en Jordy ging op doel. Beiden hadden een bijzonder rustige morgen en keepten foutloos. In de verdediging speelde Sam geconcentreerd en goed, Laurens werd in de loop van de wedstrijd steeds beter en Tom speelde rustig en beheerst met mooie en vooral strakke paasjes.
Marnik speelde een puike partij en was in de eerste helft al een paar keer dicht bij zijn eerste doelpunt, wat telkens net niet lukte. Ook in de tweede helft waren er kansjes, maar zijn eerste goal in de F1 komt er zeker aan. In de tweede helft vielen de doelpunten uiteindelijk toch wel weer. Luca scoorde er drie, mooie uitgespeelde doelpunten en goed afgemaakt, 2x zelfs met zijn linkerbeen. De mooiste van de wedstrijd werd gescoord door Allan, een prachtige actie gevolgd door een geweldig schot. Ook Cas werd beloond met een doelpunt. De eindstand was uiteindelijk evenals in de uitwedstrijd 9-1.
Het publiek kreeg vandaag ook nog een paar prachtige technische hoogstandjes te zien van Luca en Daan. Echte ‘FIFA’ skills die ze dus niet alleen op de computer kunnen maar ook in het echt.
De penalty’s werden gewonnen door prima keeperswerk van Jordy en mooie doelpunten van o.a. Marnik, Laurens en Tom. Complimenten mannen voor de prima wedstrijd. Volgende week zijn jullie vrij, de week erna de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper VRC. Goed en scherp trainen dus de komende weken!