Teleurstellend verlies eerste elftal bij Ajax

09-11-2013

Ajax - VVA'71 4-1 (rust 1-0) Doelpunt VVA'71: Marc Harlaux. Team of the match: VVA'71 Meisjes B1.

Ajax-VVA’71 werd een tegenvallende wedstrijd tussen 2 ploegen die graag willen voetballen maar dit vandaag niet konden waar maken. De Achterbergers, aangemoedigd door het meegereisde B meisjesteam die zelf met maar liefst 6-1 hadden gewonnen, leden een verdiende weliswaar geflatteerde 4-1 nederlaag. Bij de ploeg van trainer Henk van de Pol ontbrak de scherpte en er werden teveel organisatorische en defensieve fouten gemaakt. In aanvallend opzicht werd er ook te weinig gevaar gesticht. Bij VVA’71 stond Dino Hasimbegovic in het doel voor de geschorste Nicolas Skverer. De vorige week nog keepende Julius van der Linden was niet wedstrijdfit. De eerste helft was mat met een in de 21e minuut uit het niets vallende treffer van Ajax en de beste kans van de eerste helft voor Marc Harlaux die vanuit vrije positie naast kopte. Niet attent uit de kleedkamer komend viel gelijk na rust de 2-0. Een minuut later leek Marc Harlaux de spanning in de wedstrijd terug te brengen door met een goed schot 2-1 te scoren. Trainer Henk van de Pol begon weliswaar snel in de tweede helft met wisselen maar het spelpeil werd er niet beter op. Het over een kwalitatief over een goede en brede selectie beschikkende Ajax had een vrij gemakkelijke middag en kon eenvoudig uitlopen naar 4-1. De niet bepaald soeverein leidende Scheidsrechter Wattel zag in de tweede helft een zuivere handsbal in de het Ajax strafschopgebied over het hoofd maar de wedstrijd was al ruim voor tijd gespeeld. Het zou bij 4-1 blijven op de troosteloze De Toekomst, een zelfde uitslag als vorig seizoen. Door dit verlies zien de Achterbergers de koplopers weglopen terwijl de ploegen uit de onderste regionen punten beginnen te pakken en naderbij komen. Wil de ploeg niet in een vrije bal komen dan zal a.s. zaterdag als SDV Barneveld op bezoek komt de punten thuis gehouden moeten worden. Opstelling VVA’71: Dino Hasimbegovic, Roy Versluis, Nico van Laar (Jasper Bolland), Luud Eijkemans, Mourad Marbouh (Robbin de Leeuw), Rogier Gerritsen, Christy Bonevacia, Marc Harlaux, Siemen Eijkemans, Gerrit Bartels, Matthijs Boom (Clint van der Wal).