Voorbeschouwing VVA Achterberg – SVMM

02-10-2020

Zaterdag 3 oktober a.s. speelt ons 1ste elftal een thuiswedstrijd tegen SVMM uit Maarn. Vanwege de nieuwe richtlijnen van de overheid mogen er voorlopig geen toeschouwers aanwezig zijn bij sportwedstrijden en dat zal een rare gewaarwording zijn, want VVA Achterberg weet zich altijd gesteund door een trouwe schare supporters.

Vorige week won VVA Achterberg de derby in Elst tegen Oranje Wit met 4-0 door doelpunten van Dwight Keeldar (3x) en Wesley van Beijnum. Eigenlijk een redelijk gemakkelijke overwinning en het enige verwijt wat de ploeg gemaakt kan worden, is dat de wedstrijd al veel eerder beslist had moeten worden. Keeper Wilco Verwoerd wist net na rust een strafschop te stoppen en daarna ging VVA Achterberg orde op zaken stellen. Twee wedstrijden gespeeld en 6 punten en een doelsaldo van 12 voor en 0 tegen is een uitstekende start voor de brigade van trainer Jan Veldhuizen.

Tegenstander SVMM is de competitie goed gestart, want in de 1ste wedstrijd werd er bij DVSA in Amerongen met 2-1 gewonnen en vorige week werd er thuis met 2-2 gelijkgespeeld tegen titelkandidaat Patria en heeft het dus 4 punten uit 2 wedstrijden vergaard. O.a. Bart Lolkema, Jacob van den Essenburg en Polle Westbroek zijn de ‘oude rotten’ in het elftal van SVMM die de nodige ervaring met zich meebrengen en geen prettige herinnering hebben aan de wedstrijd van vorig seizoen in Achterberg, want toen eindigde de wedstrijd in Achterberg in een 8-0 overwinning voor de Achterbergers. Trainer Fred Veenstra, al jaren actief bij SVMM, zal ongetwijfeld een strijdplan bedacht hebben om met een goed resultaat terug te keren naar Maarn.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. M. Ezanagui.

De aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. Kom dus niet naar ons sportpark toe, want publiek wordt niet toegelaten.