VVA gaat voor cruciale wedstrijd op bezoek bij vv. Lunteren.

23-05-2024

Zaterdag 25 mei ’24 staat er een cruciale wedstrijd op het programma voor zowel VVA Achterberg als vv. Lunteren. Met 31 punten uit 25 wedstrijden staan beiden op een play-off plaats voor handhaving/degradatie. vv. Lunteren staat op een 10e plaats met een doelsaldo van +1 en VVA staat op een 11e plaats met een doelsaldo van 0. Winst is voor VVA noodzakelijk om zich direct te handhaven in de 2e klasse, terwijl vv. Lunteren aan een gelijkspel genoeg kan hebben, maar dan moet Valleivogels verliezen.

Met nog 1 wedstrijd te spelen is het dus uitermate spannend. De 9e plek is voldoende voor directe handhaving. sv. Nieuw Utrecht heeft 33 punten, Valleivogels heeft 32 punten, vv. Lunteren en VVA hebben 31 punten en VVOP heeft 29 punten. VVOP lijkt al zeker van play-off wedstrijden, vanwege het negatieve doelsaldo (-17). VVOP krijgt FC de Bilt op bezoek en FC de Bilt is nog volop in de race voor de 3e periode. Daarnaast staan de krakers Valleivogels – sv. Nieuw Utrecht en vv. Lunteren – VVA Achterberg op het programma. VVA heeft het dus nog in eigen hand, maar dan moet er wel gewonnen worden. Saillante details: Rick Degenaar was dit seizoen nog actief voor VVA, totdat hij op zaterdag 30 september ’23 in de wedstrijd tegen Valleivogels ernstig geblesseerd raakte, maar Rick is ook lid van de TC van vv. Lunteren. Martin Speelziek is de huidige trainer van vv. Lunteren en vanaf komend seizoen trainer van VVA Achterberg.

Op zaterdag 20 januari ’24 won VVA met 2-1 van vv. Lunteren. Voor VVA waren Wesley van Beijnum en Maurice de Ruiter doeltreffend en Roy Ploeg scoorde voor vv. Lunteren.

vv. Lunteren presteert prima in de 3e periode. Uit 8 wedstrijden werden 16 punten behaald en dat is meer dan de vorige 2 periodes bij elkaar. Van de laatste 8 wedstrijden werden er 5 gewonnen, 1 gelijkgespeeld en werd er verloren van CJVV en Veensche Boys, dus we kunnen zeggen dat vv. Lunteren in een positieve flow zit.

VVA behaalde afgelopen zaterdag een 2-2 gelijkspel tegen EDO (U) en bleef voor de 3e wedstrijd op rij ongeslagen. Zaterdag a.s. moet nog 1 keer alles uit de kast gehaald worden om met de volle winst huiswaarts te keren, anders volgt de nacompetitie voor handhaving/degradatie. Het zal een spannende wedstrijd worden zaterdag a.s. in Lunteren en we hopen veel supporters van VVA te verwelkomen.

De wedstrijd vv. Lunteren tegen VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Bram van den Boogaard uit Amersfoort.

Locatie: Sportpark “De Wormshoef” te Lunteren.
Aanvang: 14.30 uur