Eerste doelpunt Mike Versloot bij 3-0 winst op Volendam

27-09-2014

Het eerste elftal heeft de uitzege van vorige week bij Achilles Veen een goed vervolg kunnen geven met een 3-0 winst in de thuiswedstrijd tegen rkav Volendam. Een zakelijke en relatief eenvoudige overwinning voor de Achterbergse ploeg waar Christy Bonevacia (schorsing) en Ruben Rip (ziek) ontbraken.
Toch waren het de gasten die binnen een minuut al dicht bij een treffer waren met een kopbal rakelings over na niet attent verdedigend optreden. De eerste kans voor de Meent bewoners was in de 9e minuut via Denny van Loen en een minuut later was het echt raak. De tot man van de wedstrijd uitgeroepen Jorik van Ruiswijk ging goed door en Siemen Eijkemans prikte de bal binnen. VVA’71 verzuimde in de eerste helft duidelijk afstand te nemen van de palingdorpsbewoners en het duurde eerst tot de 39e minuut voordat de 2-0 viel. Na voorbereidend werk van Leo van Eem wist Denny van Loen te scoren. Volendam kwam niet verder dan een aantal cornerballen in de eerste helft en Jorik van Ruiswijk verzuimde voor rust de wedstrijd op slot te gooien. De linkerverdediger kon na een goede pass van Siemen Eijkemans alleen op het Volendam doel afgaan maar stuitte op de goalie. In de tweede helft zakte het spelniveau behoorlijk weg en de thuisclub leek het wel goed te vinden. Gemakzucht sloop in de ploeg en ook in verdedigend opzicht zag het er niet altijd even sterk uit. De beste Achterbergse mogelijkheid viel eerst in de 68e minuut toen de opgestormde Roy Versluis verzuimde 3-0 te scoren. In de 82e minuut waren de gasten zelfs dicht bij de aansluitingstreffer na klungelig balverlies bij VVA’71. De paal voorkwam echter een treffer. Invaller Mike Versloot bepaalde in de slotfase met een droge knal de eindstand van deze sportieve en rustig door scheidsrechter Van Beek geleide wedstrijd op 3-0.

VVA’71 – rkav Volendam 3-0 (rust 2-0). Doelpunten: Siemen Eijkemans, Denny van Loen, Mike Versloot. Opstelling: Jaimy Schaap, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Koen Oost, Jorik van Ruiswijk, Rogier Gerritsen, Anouar Tmim, Mourad Marbouh, Leo van Eem (Khalid Marbouh), Denny van Loen, Siemen Eijkemans (Mike Versloot).