Zaterdag aanstaande is VVA’71 – SteDoCo een mooi affiche

20-11-2014

De wedstrijd VVA’71 – SteDoCo in de hoofdklasse A is zaterdag een mooi affiche. Twee dorpsclubs en de nummers twee en drie van de ranglijst tegen elkaar. Ook is het de eerste keer dat beide clubs elkaar treffen.
VVA’71, opgericht in 1971, uit Achterberg. Een dorp met 4.000 inwoners, 49% SGP, behorend bij de gemeente Rhenen. Gelegen nabij de Grebbeberg waar in de Tweede Oorlog heftig werd gevochten. Agrarisch dorp in de streek Utrechtse Heuvelrug.
SteDoCo (Sterk Door Combinatie), opgericht in 1946, uit Hoornaar. Een dorp met 1.800 inwoners, 47% CDA, onderdeel van de gemeente Giessenlanden. In de 19e eeuw bekend vanwege de hennepteelt. Gemeenschap in de Alblasserwaard.
Beide clubs hebben 17 punten uit 9 wedstrijden waarbij VVA’71 een licht voordeel heeft wat betreft het doelsaldo. SteDoCo won dit seizoen ondermeer al van DOVO en Achilles Veen en uit bij ODIN’59 werd gelijk gespeeld. Vooral tegen de sterkere ploegen komt de formatie, getraind door oud-profvoetballer Virgil Breetveld , verrassend sterk voor de dag. Bijna was SteDoCo zelfs topklasser geweest dit seizoen. In de nacompetitie van afgelopen seizoen voor promotie naar de topklasse kwam de club 1 overwinning tekort waardoor nu de Ajax Za. Am. topklasser is. Net als VVA’71 wordt voor het derde seizoen op hoofdklasseniveau uitgekomen en in het seizoen 2006/07 was de club nog vierdeklasser.
Kortom, de formatie van trainer Johan de Man staat zaterdag met deze pittige tegenstander voor een volgende uitdaging. Kan de goede reeks van prestaties doorgezet worden is de vraag. En blijven we daardoor aangehaakt in de kopgroep? Het zelfvertrouwen is de laatste weken vanzelfsprekend gegroeid. Waarbij het zaak blijft dat het team zich realiseert dat uiterste concentratie, een sterk collectief en 100% inzet voorwaarden zijn voor een goed resultaat. Hopelijk zijn een aantal pijntjes en lichte blessures zaterdag voldoende verdwenen zodat met uitzondering van de langer uitgeschakelde Jaimy Schaap een brede selectie beschikbaar is.
De wedstrijd VVA’71 – SteDoCo begint zaterdag op Sportpark de Meent in Achterberg om 15.00 uur en scheidsrechter is R. van der Wielen.

Meer nieuws
Overzicht