Eerste elftal bekert verder

18-10-2014

De eerste KO ronde van het districtsbekertoenooi West 1 leverde voor het eerste elftal een 2-1 overwinning op. Op 31 oktober a.s. vindt de loting plaats en wordt bekend wie de volgende tegenstander wordt.
Tegenstander op sportpark de Meent was zondag vierdeklasser DWSV. Trainer Johan de Man had voor maar liefst 7 niet-basis spelers een plaats in de opstelling van deze wedstrijd ingeruimd. Dat het een hakken over de sloot wedstrijd zou worden had niemand opgerekend en tegen menig andere tegenstander zou het gebrek aan concentratie en inspiratie opgebroken zijn. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de gasten uit Utrecht. In de 8e minuut kreeg de onder zeer zomerse omstandigheden gespeelde wedstrijd een cruciale wending. Jannis Karafillakis speelde te kort terug op de deze wedstrijd op doel staande Nicholas Skverer waardoor een DWSV aanvaller alleen voor de Achterbergse doelman verscheen. Nicholas probeerde de bal te onderscheppen en scheidsrechter Westland oordeelde dat er contact op. Met als gevolg de beslissing de bal op de penaltystip te leggen en vervolgens na enig aarzelen doelman Nicholas Skvever de rode kaart voor te houden. Een op zijn minst twijfelachtige beslissing die de doelman, die dit seizoen zijn basisplaats kwijt raakte aan Jaimy Schaap, dupeerde. Waardoor Jaimy Schaap alsnog zijn opwachting maakte en Nico van Laar plaats moest gaan maken. DWSV benutte de toegekende elfmeter prima en nam tegen iedere verwachting in een 0-1 voorsprong. Deze meevaller motiveerden de Utrechtenaren enorm en met man en macht werd getracht een goed resultaat te behalen waarbij regelmatig de grens werd opgezocht. En niet zonder succes want wat VVA’71 liet zien was van zeer, zeer matig niveau. Met voortdurend slordig spel, nonchalance en knullig balverlies. De eerste goede mogelijkheid aan Achterbergse zijde kwam eerst in de 22e minuut via Siemen Eijkemans en verder waren er voornamelijk slap ingeschoten ballen te zien. In de 32e minuut tekende Leo van Eem eindelijk voor een treffer door een aanval via Mike Versloot en Mourad Marbouh af te ronden. Doelrijpe kansen om nog voor rust een voorsprong te nemen werden niet benut. Ook in de tweede helft bleef sprake van een erg matige wedstrijd. Via een wat gelukkige vrije bal van Mourad Marbouh werd het in de 55e minuut uiteindelijk nog wel 2-1 voor VVA’71. En doordat verzuimd werd afstand te nemen hield DWSV moed en bleven de dappere gasten uit Utrecht vechten voor een redelijk resultaat. Het zou uiteindelijk 2-1 blijven waardoor voor VVA’71 de volgende ronde een feit is. De manier waarop deze bereikt is moet maar gauw vergeten worden en met recht kan gesproken worden van ‘lucky VVA’71’ want op grond van het vertoonde spel was er geen recht op een volgende ronde.
In de voorbereiding op de volgende pittige competitiewedstrijd in en tegen Breukelen wordt as dinsdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen zondagtopklasser FC Lienden. Aanvang is 20.15 uur in Lienden.
Opstelling VVA’71: Nicholas Skverer, Nico van Laar (Jaimy Schaap), Sven Hensbergen, Jannis Karafillakis, Mourad Marbouh, Khalid Marbouh (Ruben Rip), Christy Bonevacia, Ricardo Vermeulen, Leo van Eem, Mike Versloot, Siemen Eijkemans (Rogier Gerritsen).