VVA Achterberg wint op karakter bij sv. Odijk

15-05-2022

Met nog 4 wedstrijden te gaan in de reguliere competitie ging VVA Achterberg zaterdag 14 mei ’22 op bezoek bij sv. Odijk, de nr. 3 op de ranglijst en de nr. 2 in de 3de periode. Een echte topper dus met voor beide partijen grote belangen. VVA Achterberg won de wedstrijd met 2-1, maar moest wel erg diep gaan om de 3 punten mee naar Achterberg te nemen.

Heerlijk weer op een zonovergoten sportpark “Singelpark”, een prima en hartelijke ontvangst door voorzitter Vincent de Wit en bestuurslid Yvonne van der Horst en natuurlijk de altijd goedlachse Jan van Beek die even de opstelling wilde hebben. Die opstelling hadden we wel, maar er waren nog een 2-tal onzekerheden. Gaan Wesley Rocourt en Bart Prins goed door de warming-up heenkomen? Helaas moest Bart al vrij snel in de warming-up afhaken, maar Wesley Rocourt kon gelukkig wel starten. Aan de kant van VVA Achterberg ontbraken om diverse redenen Jasper van Daalen, Tim van Ginkel, Wiebe Hendriks, Jorn Hiensch, Patrick van der Laan en Maik Veenendaal.

Van sv. Odijk weten we, dat ze over een 2-tal veel scorende spitsen beschikken (Jerome Gijsbertsen met 20 doelpunten en Quinten Honings met 19 doelpunten) en dat veel aanvoer komt van de middenvelders Nico de Jong (aanvoerder) en Mitchel van Laar. Nico de Jong ontbrak bij de Odijkers, omdat hij 1 wedstrijd schorsing had vanwege zijn 7de gele kaart opgelopen in de midweekse wedstrijd tegen ’t Goy, dus dat was wel een aderlating voor sv. Odijk. sv. Odijk speelt opportunistisch voetbal, leggen veel strijd en passie in de wedstrijd en knokken voor elke bal. Daar moest VVA Achterberg zich dus tegen zien te wapenen.

VVA Achterberg begon goed aan de wedstrijd en kreeg binnen het kwartier 3 goede kansen om de score te openen, maar zowel Wesley van Merkestein als Rick Degenaar wisten de keeper niet te passeren. Een kopbal van Mark van Ruiswijk werd op katachtige wijze door keeper Twan Wagemakers uit zijn doel geranseld. Net voor het half uur kwam sv. Odijk op een 1-0 voorsprong door Quinten Honings die de verdedigers zijn hielen liet zien en doelman Wilco Verwoerd het nakijken gaf. sv. Odijk leek meteen door te willen drukken en trok veelvuldig richting het doel van Wilco Verwoerd zonder echt nog grote kansen te krijgen. VVA Achterberg liet te weinig zien in het laatste half uur van de 1ste helft en eigenlijk was het ondermaats.

In de rust werd het strijdplan voor de 2de helft besproken, want de 3 punten moesten hoe dan ook mee naar Achterberg. Er werden wat tactische omzettingen gedaan op het middenveld en verder werd er afgesproken, dat iedereen vol gas zou geven in de 2de helft en dat er voor elke meter geknokt moest worden. Die boodschap kwam goed aan, want in de 2de helft zagen we een ander VVA Achterberg op het veld. Er was meer beleving, meer beweging, er werd volop gestreden voor elke bal en elke meter en hoewel het voetbal niet altijd hoogstaand was, werd wel uitgestraald dat er gewonnen wilde worden. Wesley van Beijnum kwam, in tegenstelling tot de 1ste helft, veel vaker aan de bal en was dreigend vanaf de linkerkant. Er kwam meer druk op het doel van sv. Odijk en het was wachten op de gelijkmaker. Toch waren er nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van de Achterbergers. Een snelle counter van sv. Odijk leverde bijna de 2-0 op, maar Wilco Verwoerd hield VVA Achterberg in de wedstrijd door een knappe redding te verrichten. Even later ontsnapte de snelle buitenspeler van sv. Odijk en kon alleen ten koste van een overtreding en een gele kaart gestopt worden. VVA Achterberg zette aan voor een slotoffensief en kwam na 77 minuten op 1-1. Wesley van Beijnum kwam weer eens goed door op de linkerkant en diens voorzet werd door een sv. Odijk verdediger in eigen doel gewerkt. Opluchting bij VVA Achterberg, maar het wilde voor de winst gaan. Twee minuten later scoorde Wesley van Merkestein koppend de winnende 2-1 uit een goed genomen vrije trap van Melchior Onderstal. De laatste minuten waren spannend, maar gelukkig trokken de spelers de wedstrijd over de streep. De ontlading na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Dhr. J. Kondratiuk, was groot bij spelers, staf en supporters en sv. Odijk toonde zich een sportief verliezer.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd, Kay van der Harst, Nico van Laar, Wesley Rocourt (65e Ivo van Ginkel), Melchior Onderstal, Bart Prins, Ilias Abba, Gijs van Roekel, Wesley van Merkestein (90e Jasper Teunissen), Rick Degenaar en Wesley van Beijnum.

Zaterdag 21 mei ’22 speelt VVA Achterberg een thuiswedstrijd en dan komt vv. ’t Goy op bezoek. De aanvangstijd van deze wedstrijd op sportpark “De Meent” is 14.30 uur.